Ugrás a tartalomra

Katus Attila: Formáld magad!

2016. február 17. szerda
Az aerobik-világbajnok újszerű életmódváltó programon dolgozik
Katus Attila: Formáld magad!

Katus Attila ad a külsőre, de a belső harmóniára is. A többszörös aerobik-világbajnok ugyan már abbahagyta a versenyszerű sportolást, mégis jól tartja magát, fiatalos, energikus, rendszeresen edz és bemutatókat tart. Mint legutóbb is, a Klauzál-házban hétvégén megrendezett 100% Egészségtuning Fesztivál nevű programban. A sportember ezekben a hetekben életmódváltó programon dolgozik.

Ki tudja, az évek, sőt évtizedek alatt Katus Attila hány embert fogyasztott le vagy tanított meg arra, hogy helyesen, egészségesen élje mindennapjait. Egy biztos, hogy az edző és életmód-szakértő azon fáradozik, hogy korosztálytól függetlenül felismerjük a magunkban rejlő testi és lelki lehetőségeket, amelyekkel boldogabban, egészségesebben élhetünk.

– Kiknek van nagyobb akarata az életmódváltásra és a fogyásra, a nőknek vagy a férfiaknak? – érdeklődtem a szakembertől.

– Egyértelműen a nőknek, akik eleve jóval nagyobb arányban vesznek részt az óráimon, illetve az előadásaimon – válaszolta. – Ők, úgy látszik, elszántabbak a változásra, többet tesznek az egészségükért, kitartóbbak, fegyelmezettebbek és összetartóbbak. Igaz, az esztétikai megjelenésüket, az alakjuk formálását is fontosabbnak tartják, mint a férfiak.

– Nem véletlen, hogy a jelszava: Formáld magad!

– Ez kétértelmű, mert nemcsak a külsőnek szól, hanem a belsőnek, a gondolkodásunk formálásának is. Minden a fejből indul ki, például a döntésünk, ezért nem mindegy, hogyan gondolkodunk saját magunkról, az egészségünkről, a jövőnkről. Nekem az a legfontosabb, hogy sikerélményhez juttassam az embereket, ezért igyekszem vidáman, megértően hozzáállni mindenkihez, aki részt vesz az óráimon, edzéseimen. A majd negyedszázados működésem alatt több tíz-, ha nem százezer embernek adtam tanácsot, útmutatást. Van, akire ez nagyobb, van, akire kisebb hatással volt. Tavaly csaknem háromszázszor léptem fel országszerte életmódtanácsaimmal, edzéseimmel.

– Így könnyű magát is karbantartani…

– Valóban, de mozgás nélkül nem lehet élni, ezt próbálom mindenki gondolkodásába beültetni. Tudom, hogy örök küzdelem a helyes táplálkozás betartása, a fogyás, ezért igyekszem előadásaimon, óráimon olyan körülményeket teremteni, hogy megszeressék a mozgást, hogy nélkülem is rendszeresen fussanak, tornásszanak.

– Mikorra készül el a komplex életmódváltó programja?

– A tavasz a megújulás, a váltás ideje. Addigra kész leszek az új fogyasztó- és életmódprogramommal, amely húsz-huszonöt év tapasztalatára épül. (Temesi)