Hírek

Kedden és szerdán újabb szúnyoggyérítések lesznek a kerületben
Augusztus 3-án és 4-én az országos szúnyoggyérítés keretében végeznek földi kémiai és légi kezeléseket Budafok-Tétényben.
2021-07-30

A földi kémiai kezelés időpontja 2021. augusztus 03-án napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2021. augusztus 04-05-én, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

A légi úton történő szúnyoggyérítés 2021. augusztus 4-én lesz, amelynek pótnapjai 2021. augusztus 05-06.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.