Ugrás a tartalomra

Keddtől lezárás és forgalomelterelés a Panoráma utcánál

2021. november 08. hétfő
Vízvezeték-építés lesz a Panoráma és Plébánia utca egy-egy szakaszán, emiatt kell forgalomterelésre készülni. Az aszfaltburkolat is megújul, utóbbiról részben Budafok-Tétény önkormányzata gondoskodik.
Keddtől lezárás és forgalomelterelés a Panoráma utcánál

A Fővárosi Vízművek megbízásából vízvezetéket építenek a Panoráma és Plébánia utca egy-egy szakaszán. A munkálatok a Panoráma utca egy szakaszának lezárásával, az autós forgalom és a buszok terelésével is járnak. Így 2021. november 9-e üzemkezdettől november 30-a üzemzárásig a 241, 241A, 251 és 251A buszok terelt útvonalon közlekednek, és megállóáthelyezések is lesznek az alábbiak szerint:

Savoya park, illetve Városház tér felé: a Panoráma utcában a Jósika utcáig változatlan útvonalon, majd jobbra a Jósika utca, balra Plébánia utca, majd tovább szintén változatlan útvonalon.

Ebben az irányban két megállót áthelyeznek:

  • a Galamb utca megállóhelyet 60 méterrel hátrébb, a Jósika utca kereszteződése elé;
  • a Plébánia utca megállóhelyet a Plébánia utcában, a Panoráma utca kereszteződése előtt kialakított helyre.

Lomnici utca, illetve Kelenföld vasútállomás felé: a Plébánia utcán a Panoráma utcáig változatlan útvonalon, majd tovább egyenesen Plébánia utca, jobbra Baross utca, balra Panoráma utca, majd ismét változatlan útvonalon.

Ebben az irányban egy megállót helyeznek át:

  • A Plébánia utca megállóhelyet a Plébánia utcában, a Panoráma utca kereszteződése után kialakított helyre.

Bővebb információ: bkk.hu/bkk-info

A munkálatokkal együtt az aszfaltburkolat is megújul – erről részben Budafok-Tétény önkormányzata gondoskodik. A Fővárosi Vízművek ugyanis csak a félpályás burkolat-helyreállítást vállalta. Ezért a Panoráma utca Sarló és Plébánia utca közötti szakaszán, valamint a Plébánia utca munkálatokkal érintett részén a kerület felajánlásának köszönhetően lesz teljes szélességű útburkolat-felújítás.