Ugrás a tartalomra

Kék hírek

2020. december 14. hétfő
Hamis sportorvosik - Online vásárlás - Tűz a Szent Imre Kórházban
Kék hírek

Hamis sportorvosikkal kereskedett

Közokirat-hamisítás bűntett miatt indítottak eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói, mert gyanújuk szerint valaki egy orvos nevével visszaélve, tényleges vizsgálatok nélkül állított ki sportorvosi igazolásokat. A nyomozás adatai szerint az orvosi végzettséggel nem rendelkező gyanúsított 161 sportolót csapott be többször is, alkalmanként 3000 és 5000 forint közötti összegeket kérve a hamis igazolásokért. A rendőrök az 52 éves K. Zoltán lakásán lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez használt hamisított bélyegzőket, valamint több mint egymillió forintot. (police.hu)

Vigyázzunk az online vásárlásnál!

A járványhelyzet miatt is egyre többen intézzük vásárlásainkat, pénzügyeinket online. A kényelmes ügyintézés azonban veszélyeket rejthet magában, ezért a kockázati tényezőkre érdemes figyelmet fordítani – hívja fel a figyelmet a rendőrség. Tájékoztatásuk szerint mindenkinek érdemes betartani az online vásárlás 11 aranyszabályát. Vásároljunk megbízható forrásból! Ellenőrizzük a véleményeket és értékeléseket a kereskedőről, termékről! Gondoljuk át kétszer, mielőtt fizetünk! Használjunk bankkártyát, amikor online vásárolunk! Ellenőrizzük, hogy a vásárlás nem jár-e ismétlődő díjfizetéssel! Ne küldjünk pénzt ismeretlen személynek! Ne küldjük el bankkártyaadatainkat e-mailen vagy lefotózva! Ha nem vásárolunk, ne adjuk meg a kártyaadatainkat! Ellenőrizzük a weboldal fizetési biztonságát! Győződjünk meg az adatátvitel biztonságáról! Mentsük el az összes, online vásárláshoz kapcsolódó dokumentumot! (police.hu)

Tűz ütött ki a Szent Imre Kórházban

November 22-én, vasárnap este ütött ki tűz a Budafok-Téténnyel szomszédos XI. kerületben található Szent Imre Kórház épületében. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Mint kiderült, egy elektromos berendezés izzott és füstölt a kórház egyik épületszárnyának földszintjén. A helyszínen lévő tűzoltók az izzást gyorsan meg tudták szüntetni, az épület kiürítésére nem volt szükség, személyi sérülés nem történt – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. (okf.hu)

Kék hírek