Ugrás a tartalomra

Kertvendéglő hazai ízekkel Promontorban

2016. február 21. vasárnap
Hétvégenként már a próbaüzem ideje alatt is telt házas volt a felújított budafoki étterem
Kertvendéglő hazai ízekkel Promontorban

Alig két hónap telt el azóta, hogy kívül-belül megújult a volt Promontor étterem épülete, de Pongrácz Tamás szerint a ház látogatottságát és forgalmát tekintve olyan, mintha évek óta fogadnák a vendégeket. A Promontor Kertvendéglő hálózati, szakmai igazgatója arról informálta lapunkat, hogy hétvégenként már a próbaüzem ideje alatt megtelt a százfős étterem. A volt kocsma területén kialakított, gyorsétteremként üzemelő Budafoki Gyors is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért úgy gondolja, hogy a kerületiek örülnek az új vendégváró helynek.

Elmondta, hogy ételkínálatukat a helyi igényekhez igazítva alakították ki, mert nem a belvárosi embereket és a külföldieket szeretnék vendégül látni, hanem a kerületben élőket. Ő sem szereti a meglepetéseket, ezért az étlapon szereplő fogások árát minden esetben körettel együtt tüntették fel, az itallap kínálatában pedig nagyrészt az etyek-budai borvidék pincészeteinek borai és a Törley Pezsgőpincészet termékei kaptak helyet.

Hozzátette: gyorséttermi szolgáltatásuk is eltér az általánosan megszokottól. A naponta frissülő – háromféle levesből, nyolc főételből és két desszertből, illetve salátából álló – kínálatból 1190 forintért mindenki saját ízlése szerint állíthatja össze kétfogásos menüjét, aki pedig háromfogásos ebédre vágyik, az 1390 forintért válogathat.

– A Budafoki Gyorsban annak ellenére olcsóbban kínáljuk az ételeket, italokat és a kávét, hogy ugyanazokból a minőségi alapanyagokból készülnek, mint az étteremben. Igyekszünk a hentes- és pékárut, zöldséget a helyi beszállítóktól megvásárolni – tájékoztatta lapunkat Pongrácz Tamás, aki azt is elárulta, kollégái közül többen budafokiak, köztük a séf is.

Az éttermen végigvezetve megmutatta a vendégvárás helyszíneit, többek között a kisebb társaságoknak ajánlott tizennyolc személyes különtermet és a fotelokkal berendezett „várakozóhelyet”.

Megtudtuk, hogy a budafoki pincerendszerhez tartozó három ágból az egyiket vendégtérnek képzelték el, ezért a többi helyiségtől függetlenül működtethető, ötvenhat személyes pinceágban egy kis színpad is helyet kapott. Úgy véli, így különböző konferenciákra, családi rendezvényekre és zenés összejövetelekre egyaránt alkalmas lesz.

A tervezett grillkonyhával felszerelt kerthelyiség kétharmada egy gombnyomásra befedhető, ezért időjárástól függetlenül jól tudják majd használni, főleg, ha a kertbe megérkeznek a megrendelt, színes kerti bútorok. Hozzátette: ha ilyen marad a forgalom, már nyáron megnyílhat a fiatalabb korosztály számára tervezett tetőterasz. (Tamás Angéla)