Ugrás a tartalomra

Kerület Párja – házasságkötések a Városházán

2022. június 22. szerda
Június 18-án két fiatal pár kelt egybe a Városházán, valamint egy 45 éve együtt élő pár erősítette meg fogadalmát. A párokat Szepesfalvy Anna alpolgármester adta össze.
Kerület Párja – házasságkötések a Városházán

A Kerület Napján három pár mondta ki a boldogító igent, és ezzel ők lettek idén a Kerület Párja cím viselői.

Az egyik ifjú férj, Németh Adrián Zoltán elmondta, hogy nem ez volt az eredeti tervük, de amikor megtudták, hogy van egy ilyen lehetőség, akkor nagyon örültek neki. Kuzsel Réka, az ifjú feleség hozzátette: meglátták a hirdetést, és arra gondoltak, hogy ez nekik való. A pár egy japán nyelvi tanfolyamon ismerte meg egymást, és akkor még nem sejtették, hogy ilyen komolyra fordul a kapcsolatuk.

Az ünnepi eseményen 45 éves házassági fogadalmat erősített meg Györkös József és felesége. Elmondták, hogy nagyon örültek a lehetőségnek, hiszen már hazájuknak tekintik Budafok-Tétényt, és 45 éve is ezen a helyen keltek egybe. Györkös Józsefné 42 éve dolgozik a Káldor Adolf Szakrendelő laboratóriumában. A pár közel fél évszázada a BMTE-pályán ismerkedett meg. Hozzátették, hogy a hosszú házasság titka a szeretet, a türelem, és egymás megbecsülése.

 

Fotók: Horváth Tamás