Hírek

Kerületi intézkedések, helyzetjelentés március 16-án
Újabb intézkedések léptek életbe a kerületben a koronavírus elleni küzdelem részeként. Külön figyelem irányul az idősek megsegítésére.
2020-03-16
 • Ügyintézés a Polgármesteri Hivatalnál

Március 17-től határozatlan ideig kizárólag telefonon vagy emailben intézhetjük ügyeinket a Polgármesteri Hivatalnál. Személyes ügyintézésre előzetes bejelentkezés esetén sincs lehetőség.

A Polgármesteri Hivatal központi telefonszáma: 06-1-229-2611
 E-mail cím: onkormanyzat@bp22.hu
 Postai cím: 1775 Budapest, Pf. 109.
 Közterületi hibák bejelentése: 
Budafok-Tétény applikáció letöltése Google Play-en keresztül
Budafok-Tétény applikáció letöltése App Store-on keresztül 

Ügyintézés a Polgármesteri Hivatal szakirodáinál: 
A Polgármesteri Hivatal Szakirodáinak elérhetőségei
 e-Papír küldése: 
https://epapir.gov.hu/Önkormányzati adóhatóságnál lévő ügyek intézése: 
Elektronikus adórendszer
Budapest Főváros Kormányhivatala XXII. Kerületi Hivatala: 
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/jarasok/xxii-keruleti-hivatal
 

 • Idősek segítése

Mivel a koronavírus szempontjából a legveszélyeztetettebb az idős korosztály, ezért fontos különös figyelmet fordítanunk az ő segítésükre. A megelőzés egyik legfontosabb pillére az otthon maradás. Fokozottan felhívjuk a kerületi idősek figyelmét, hogy ne menjenek közösségbe, bevásárláshoz, egyéb dolgaik elintézéséhez kérjenek segítséget. Kérjük azokat, akik családjában idős rokon van, lehetőség szerint gondoskodjanak az ellátásáról. Természetesen az Önkormányzat minden szépkorú számára, ahol a családban vagy az ismeretségi körben nem tudják megoldani az ellátást, szociális gondozók segítségével biztosítja a gyógyszerek kiváltását és a bevásárlást. A saját egészségük megóvása érdekében javasoljuk a szépkorúaknak, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, kérjék az Önkormányzat segítségét hétköznap 8 óra 16 óra között a Szociális Szolgálat (1221 Bp., Anna u. 10.) +36 1 226 0179 telefonszámán.

Az ellátásban segítő munkatársaink kizárólag telefonos egyeztetést követően és önkormányzati azonosító igazolvánnyal keresik fel az igénylőket!

Az önkormányzat szállítási kapacitásokat csoportosított át, felkészülve a megnövekedett igényre. Kerületi szervezetektől is érkeztek felajánlások (pl. autóbusz használata), amelyet ezúton is köszön az Önkormányzat.
 

 • Káldor Adolf Szakrendelő: valamennyi előjegyzést lemondtak, mert kizárólag sürgős életveszély, és tartós egészségkárosodás elhárítása érdekében láthatnak el beteget.
   
 • A fogorvosi alapellátás: kizárólag sürgősségi esetet látnak el, 8-16 óra között fogadják a sürgős eseteket.
   
 • Gyermekek Budafok-Tétényben

Ahogyan beszámoltunk róla, a budafok-tétényi bölcsődék és óvodák ügyeleti rendszerben működnek, az iskolák pedig határozatlan ideig zárva tartanak. A Tankerület szintén biztosít ügyeletet. Itt fontos kiemelni, hogy az intézményi korlátozások indoka a személyes érintkezések számának minimálisra csökkentése, így a vírus terjedésének megakadályozása, ezért fontos a gyermekek otthon tartása.
 

 • Sportegyesületek

Valamennyi önkormányzati tulajdonú sportlétesítmény bezárt.
 

 • Játszóterek

Az önkormányzat azt javasolja a családoknak, hogy a fokozott fertőzésveszély miatt ne látogassák a játszótereket sem.
 

 •  Védőnői Szolgálat

Családlátogatást kizárólag az újszülötteknél végeznek a védőnők.  Az egészséges tanácsadásokon csak az újonnan jelentkező, vagy halaszthatatlan ellátást igénylők fogadása történik. Telefonon, emailben a védőnők elérhetők, így azok a kérdések, amik személyes jelenlétet nem igényelnek, megválaszolhatók. A szülői kérdőívek kapcsán keressék telefonon védőnőjüket.

Az oltások szigorított tanácsadási rend mellett működnek. Az anyatej kiszállítás folyamatos, de a tej átvétele és kiadása az épület bejáratában történik.  
 

 • Klauzál Ház

  A művelődési központban március 17-től minden rendezvényt, így a 100 főnél kisebb létszámúakat is szüneteltetik.

 

Hivatalos tájékoztató oldal a koronavírusról: https://koronavirus.gov.hu/

Kerületi friss hírek, intézkedések:

https://www.budafokteteny.hu/cimke/Koronav%C3%ADrus%20t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3

https://www.facebook.com/budafokteteny

 

A szigorodó intézkedéseket a kerületiek érdekében vezette be az Önkormányzat a hatóságok iránymutatásai alapján.

Köszönjük, hogy együttműködésükkel Önök is segítik a kialakult helyzet kezelését.