Ugrás a tartalomra

Kerületi siker a VOSZ napján

2022. március 11. péntek
Kerületi siker a VOSZ napján

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) 22. alkalommal rendezte meg a Vállalkozók napját, idén a Művészetek Palotája adott otthont a jeles eseménynek. A hagyományoknak megfelelően a VOSZ díjazta az Év vállalkozóját, 2021-ben a kerületünkben székelő WPA cég vezetője, Rimai Margit lett a befutó.

– Gratulálunk az Év vállalkozója díjhoz! Mit gondol, mi szólt a WPA mellett?

– A WPA csomagolástechnikai cég húsz éve működik a kerületben, és ma már ezen a telephelyen több mint nyolcvan embernek kínál napi megélhetést, tiszta, egyszerű munkát. Adójával is támogatja a kerület fejlődését, környezetére gondosan ügyel. Nemzetközi kapcsolataival is felhívja a figyelmet a helyi lehetőségekre.

– Miért pont most sikerült elnyerni a díjat? A tavalyi év különösen sikeres volt a cég történetében?

– Ezt nem igazán tudom, hogy miért most esett rám a választás. A tavalyi év nagyon nehéz volt a pandémia és az árak elszabadulása miatt, de talán ennek ellenére sikerült megerősödnünk. Gépberuházásaink voltak és biztonsági készleteket tudtunk felhalmozni, amiket a fellépő áruhiányok miatt kellett létrehozni. Ennek tudhatjuk be, hogy a vevőink kiszolgálása nem akadozott, és új vevőket is be tudtunk hozni a piacról.

– Melyek a cég rövid és hosszú távú tervei?

– Terveink szerint a logisztikai, raktározási, szállítmányozási vonalat szeretnénk fejleszteni, ezt kulcskérdésnek tartjuk. Továbbá saját termékeink tesztelését szeretnénk megkezdeni ebben az évben a további szolgáltatás fejlesztése érdekében. Ennél többet nem szeretnék a nyilvánossággal megosztani.

Sz. L.


A magyar gazdaság a rendkívüli helyzetben is képes növekedni

A Vállalkozók napján Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta, a kormány azért dolgozik, hogy a szomszédban zajló háború hatásaitól minél inkább meg tudják védeni a gazdaság szereplőit és a magyar embereket. A miniszter örömmel nyugtázta, hogy a cégek nemcsak a túlélésre, hanem a versenyképesség növelésére is fordítottak energiát. Így tudott bővülni tavaly a magyar gazdaság 7,1 százalékkal, ami az unióban a legmagasabb növekedési ráták közé tartozik, és a növekedés idén is folytatódik. Varga Mihály szerint jó esély van az öt százalék körüli növekedésre.

– A magyar gazdaság képes volt arra, hogy a válság idejében már a saját erőforrásait mozgósítva oldja meg a problémákat, ez táplálja a reményeinket – mondta a pénzügyminiszter.