Ugrás a tartalomra

Kerületi siker országos óvodás online mesemondóversenyen - Videóval frissítve!

2021. április 19. hétfő
A XXII. kerületi Egyesített Óvoda Leányka tagóvodája Süni csoportjának három kis óvodása is sikeresen vett részt a Soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda mesemondó versenyén. Közülük Sári Etelka országos második helyezést ért el a megmérettetésen.
Kerületi siker országos óvodás online mesemondóversenyen - Videóval frissítve!

Immáron egy éve nehezíti napjainkat a koronavírus járvány. Azt hiszem, mindannyian hosszan sorolhatjuk, hogy mi mindent és ki mindenkit veszítettünk el miatta. Mégis van, amit neki köszönhetünk.

A Soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda évek óta rendezi óvodás mesemondó versenyét. Az évek folyamán nagyon nívós versennyé nőtte ki magát ez az esemény. A zsűriben neves szakemberek foglaltak helyett és előttük álltak meg a kis mesemondók.

A járványhelyzet ennek az eseménynek a megrendezését sem tette lehetővé. De a lelkes és kitartó szervező közösség álmodott egy nagyot. Úgy gondolták, ha nem lehet személyes jelenléttel megrendezni a verseny fordulóit, akkor miért ne rendezhetnék meg ezt az online térben. S ha már így alakul, kiterjesztették a megyei versenyt az ország összes óvodájára, azok középső- és nagycsoportos óvodásaira.

A XXII. kerületi Egyesített Óvoda Leányka tagóvodája Süni csoportjának három kis óvodása és az Ő szüleik is úgy gondolták szívesen részt vennének ezen az eseményen.

Így hát kiválasztottuk a kedvenc mesét, elkezdtük a felkészülést, de közbe szólt a járvány harmadik hulláma és a vele érkező óvodazárás. Ezért a felkészülés egy részét is áttettük az online térbe. Nagyon sokat köszönhetünk a gyerekek támogató szülői hátterének, akik a gyermekek felkészítését otthon segítették, folytatták. Nem utolsó sorban rájuk maradt a videó elkészítése is, amelynek elküldésével nevezhettünk be a versenyre.

Nagyon nagy öröm számunkra, hogy mindhárman óvodásunk (Kovács Boglárka Júlia a középső csoportosok között, Sári Etelka és Oltvai Miklós pedig a nagyok korosztályában) bekerültek a szakmai zsűri elé, 25 versenyző közé. Már ezt is hatalmas sikernek érezzük, de Sári Etelka Ő közülük is kiemelkedik az országos 2. helyezés elérésével. Mérhetetlenül büszkék vagyunk óvodásainkra és a támogató szülőkre, hogy ezzel a szép eredménnyel tovább öregbítették a XXII. kerületi Egyesített Óvoda, valamint Budafok-Tétény hírnevét!

Köszönet illeti a felkészítésben részt vevő óvodapedagógust, Homoki Olgát is!

 

Sári Etelka verseny videója elérhető:

https://www.facebook.com/szebeledinika/videos/4037289446302926

Oltvai Miklós verseny videója elérhető:

https://www.facebook.com/szebeledinika/videos/4037277882970749

Kovács Boglárka Júlia verseny videója elérhető:

https://www.facebook.com/szebeledinika/videos/4037273922971145