Ugrás a tartalomra

Kerületünkben idén máshogy lomtalanítunk

2020. június 17. szerda
Július 6-tól újraindul a lomtalanítás Budapesten. A járványhelyzet miatt kimaradt kerületek, így Budafok-Tétény lakói részére is kompenzációs szolgáltatási csomagot állított össze az FKF Zrt.
Kerületünkben idén máshogy lomtalanítunk

A járvány enyhülésére való tekintettel az FKF Zrt. 2020. júlus 6-án újraindítja a lakossági lomtalanítást Budapesten. A három hónapos járványhelyzet miatt Budapesten összesen 61 nap, így 61 körzet lomtalanítása maradt el.

Az elmaradt hét kerület — köztük Budafok-Tétény — lakói részére kompenzációs szolgáltatási csomagot állított össze az FKF, amely szintén július 6-tól érhető el. A csomagban az érintett lakosok részére, telefonon történő előzetes időpontegyeztetést követően, 150 kg helyett az év végéig 400 kg/fő lom díjmentes beszállítására biztosít lehetőséget a társaság a XXII. kerületi Nagytétényi úti, valamint a XV. kerületi Károlyi Sándor utcai hulladékudvarokban. Az érintett kerületek lakosainak emellett a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban további 400 kg lom díjmentes leadására is lehetőségük van.

A kedvezmény csak személyesen, a jogosultság igazolásával (lakcímkártya, személyi igazolvány, illetve a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését igazoló szelvény bemutatásával) vehető igénybe.

Minden környezettudatos budapesti lakosnak lehetősége van ezeken felül, hogy a feleslegessé vált, de más számára még használható tárgyaikat, bútoraikat nyitva tartási időben ingyenesen leadják két Szemléletformáló és Újrahasználati Központunkban (1151 Budapest, Károlyi Sándor utca 166. és 1186 Budapest, Besence utca 1/A).

Frissítés:

Az FKF Zrt. honlapján június 17-én közzétett tájékoztató szerint társaságuk a program újraindításával párhuzamosan keresi a lehetőségét, hogy a belső erőforrások átcsoportosításával, valamint további intézkedések révén az elmaradt kerületek lakossága se szenvedjen hátrányt. Az FKF Zrt. célja, hogy azokban a kerületekben, ahol a járványhelyzet miatt elmaradt a lomtalanítás, belátható időn belül pótolja a szolgáltatást. Ettől függetlenül biztosítják az átmeneti kompenzációs szolgáltatási csomagot a kimaradt kerületek lakói részére.  

Forrás és további információk: https://www.fkf.hu/hirek/ujrainditjuk-lakossagi-lomtalanitast-budapesten

https://www.fkf.hu/hirek/az-fkf-mindent-megtesz-jarvany-miatt-lomtalanitasbol-kimaradt-keruletek-lakoi-erdekeben