Ugrás a tartalomra

Kerületünkben is folytatódik idén a csatornázás

2018. január 23. kedd
A Fővárosi Önkormányzat idén is folytatja a csatornázási munkákat több kerületben is. Az érintett helyszínek: Növény utcai terület (közel 200 ingatlan), Dézsmaház utca (2 ingatlan), Ringló utca (1 ingatlan), Cikória utca (1 ingatlan)
Kerületünkben is folytatódik idén a csatornázás

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése Projekt (BKISZ) keretében 2017-2019 év során is folytatódnak a fővárosi csatornahálózat bővítésének munkálatai.

 

A BKISZ VI. projekt alapján a II., XVII., XVIII., XIX., XXII., XXIII. kerületek számos eddig csatornázatlan utcájában épülhet ki a régóta várt szennyvízhálózat. Azok az utcák kerülhettek ebbe a csomagba, amelyek vízjogi létesítési engedélye 2016 évben rendelkezésre állt.

 

A kerületünkben lévő érinett területekre vonatkozó közbeszerzési eljárás befejeződött, a kivitelező kiválasztása megtörtént. A kerületi munkákat a Strabag Kft végzi. A szerződés aláírása folyamatban van, a munkaindító megbeszélés január 18-án megtörtént a beruházó, kivitelező és az érintett önkormányzatok, köztük a budafok-tétényi önkormányzat képviselőivel.

 

Az ott kapott tájékoztatás szerint a kivitelezési munkák a Cikória utcában és a Növény utcai területen április elején kezdődnek meg. A kis utcák átadása még az idei évben, a Növény utcai területé 2019 április végéig várható.

 

Kerületünkben is folytatódik idén a csatornázás

 

A Növény utcai területen épül 1 db központi átemelő (a 6-os úti bejáratnál), onnan 2 db nyomóvezeték az Angolna utcán és a 6-os út melletti kerékpárút alatt a Háros utcáig, valamint a „Halas” utcákban 2241 méter gyűjtőhálózat.

 

A beruházás keretében minden önálló ivóvízellátással rendelkező ingatlanra elkészül a telekhatáron belül, a kerítéstől 1,0 m hosszan a bekötővezeték. A kivitelezési munkák megkezdése előtt a kivitelező képviseletében minden ingatlant megkeresnek a bekötés pontos helyének egyeztetése céljából.

 

Az önkormányzat kérésének megfelelően a kivitelező cég képviselői fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, melyet kérésre fel kell mutatniuk. Bár az utcákban a csatornák folyamatosan valósulnak meg, az átemelő telep (mint befogadó) miatt a műszaki átadás és az azt követő használatba vétel csak a teljes munka elkészülte után valósulhat meg. A kivitelezés megkezdése előtt a beruházó további részletes tájékoztatást tervez.

 

 

Részletek: http://www.bpcsatornazas.hu/