Ugrás a tartalomra

Kerületünkben is lesz CT

2021. szeptember 24. péntek
Eddig Budafok-Tétényben nem volt ilyen típusú szolgáltatás.
Kerületünkben is lesz CT

A kerületi lakosoknak a Szent Imre kórházban biztosítanak CT vizsgálati lehetőséget. Emiatt azonban sokszor több hetet kell várni az ellátásra. Annak köszönhetően, hogy most már Budafok-Tétényben is működni fog CT berendezés, sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz az egészségügyi ellátás a kerületünkben.

A 32 szeletes CT egy 160 milliós beruházás, amelynek egy részét az Egészséges Budapest Program pályázatán nyertük el, a többi részét pedig az önkormányzat finanszírozta. Az engedélyezési eljárások és a finomhangolás után, 2022 első negyedévében vehetik majd igénybe a lakosok ingyenesen a szolgáltatást.

A tervek szerint hétfőtől péntekig, 8.00–20.00 óráig lesz elérhető az ellátás. A CT a Nagytétényi út 264. szám alatt fog működni. A helyszín BKV-buszokkal és autóval is könnyen megközelíthető. A gépjárművel érkezők számára külön parkolóhelyeket alakítottak ki. A CT berendezés komoly segítséget fog nyújtani az itt élőknek, és javítja a gyógyulási esélyeket is. A főváros, a kormány és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően valósult meg ez a fontos beruházás a kerületben.

fotó: Horváth Tamás

Kerületünkben is lesz CT