Ugrás a tartalomra

Kezdjük egészségesen az őszt! - Videóval frissítve!

2019. szeptember 16. hétfő
Családi egészségnapot szervezett az önkormányzat
Kezdjük egészségesen az őszt! - Videóval frissítve!

Ingyenes családi egészségnapot szervezett Budafok-Tétény önkormányzata szeptember 7-én a Szent István téren, a Káldor Adolf Szakrendelő és a Védőnői Szolgálat épületében. Az eseményen szűrésekkel, szakorvosi és védőnői tanácsadásokkal, valamint különféle közös tornával várták a család minden tagját.

Kezdjük egészségesen az őszt! - Videóval frissítve!Kezdjük egészségesen az őszt! - Videóval frissítve!Kezdjük egészségesen az őszt! - Videóval frissítve!

A rendezvény a TÁ-TI-KA zenés kis koncertjével vette kezdetét a Szent István téren. Ezzel párhuzamosan nem mindennapi bejáráson vehettek részt az érdeklődők a szakrendelőben. Kiss Norbert intézményvezető vezetésével  számos helyet tekinthettek meg az érdeklődők az intézményben. Sokan voltak kíváncsiak az új gépek működésére és a frissen felújított rendelőkre. A bejáráson Karsay Ferenc polgármester is részt vett. A második alkalommal megrendezett egészségnapon a vércukorszintmérés, a koleszterinszint-mérés, a vérnyomásmérés, valamint a testmagasság- és testtömegmérés mellett idén újdonság volt az anyajegyszűrés és a dentálhigiéniai tanácsadás. A felállított sátrakban bárki sorban állás nélkül, ingyenesen konzultálhatott kardiológussal, diabetológussal, dietetikussal és belgyógyásszal. Az idei évben háromszor többen vettek részt a szűrővizsgálatokon, mint tavaly. A prevenció mellett a nap fontos üzenete volt még a mozgás is, ezért a téren közös zenés tornára, hatha jógára és kismamatornára hívták az érdeklődőket. A Védőnői Szolgálat épületében tanácsadás és foglalkozás is zajlott. Az egyik helyiségben az emlő és here önvizsgálata legfontosabb lépéseinek bemutatása zajlott, a másikban pedig a felnőtt és a csecsemő újraélesztésének technikáját sajátíthatták el a szülők. A váróteremben zenés foglalkozáson, valamint csecsemőmasszázson vehettek részt a családok. – Azért örülök, hogy ismét megszervezhettük ezt az egészségnapot, mert egészen más hangulata van a szabadban történő beszélgetésnek az egészségünkről, mint egy rendelő falai között. Ezzel szeretnénk erősíteni, hogy az egészségügy nem egy félelmetes dolog, értünk van. Ne feledjük, a legtöbbet mi magunk tehetünk a saját egészségünkért! – mondta Kiss Norbert, a Káldor Adolf Szakrendelő intézményvezetője.

(Viszkocsil Dóra)