Ugrás a tartalomra

Kezdődik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

2023. augusztus 28. hétfő
Három napig, több helyszínen, kilencven programmal várják a vendégeket
Kezdődik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

A hét végén újra hatalmas buli kezdődik a kerületben, péntektől vasárnapig rendezik meg Dél-Buda legnagyobb kulturális és gasztronómiai rendezvényét, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált.

A rendezvényen három napon keresztül, három színpadon kilencven programon vehetnek részt a vendégek. A Borudvarban (Oroszlános Udvar) fellép többek között a Mistery Gang, a Band of Streets, a Barabás Lőrinc Quartet, a Konyha zenekar és Ferenczi György a zenekarával, a Pesti Rackákkal. A Piactéren sem lesz kevésbé jó a színvonal, egyebek mellett Sárik Péter jazz-zongorista triója, a Roy és Ádám Akusztik és a Zenevonat játszik az LGT sztárjaival, a programokat pedig vasárnap a 100 Tagú Cigányzenekar zárja.

A Borligetben a Városház téren szintén kellemes akusztikus zene szól majd szombaton, míg a Gyermekligetben, a Szent István téren a családok találhatnak remek szórakoztató programokat a kicsiknek. Családi programok lesznek a kerületi egyházak szervezésében is. A Magdolna Udvar főként a képzőművészeti kiállításoknak ad helyet, mások mellett Herendi Péter fotóművész tárlata, a HÍD című csoportos kiállítás és installációk lesznek megtekinthetők, valamint ugyanitt részt vehetnek a kerület helytörténeti tárlatán is. A Kultikum Rendezőházban pedig a Magyar Elektrográfiai Társaság / MET Archívumából szerveznek kiállítást.

Nyitva tart majd kerületünk egyik kuriózuma, a Barlanglakás Emlékmúzeum is a Veréb utcában. Idén először bekapcsolódik a programokba az MNM Campona Victrix régészeti park is Nagytétényben. A fesztivál helyszíneire természetesen kitelepülnek a helyi borászatok: a Garamvári szőlőbirtok, a Katona Borház, a Sauska Borászat, a Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola, a Szeleshát Szőlőbirtok, a Taverna Borászat, a Várszegi Pincészet és a Vimawin Pincészet is. És lesznek olyan vendégborászatok is, amelyek egyedülálló minőséget képviselnek, például Balla Géza, Mészáros Pál, a Laposa Pincészet, a Málik Pince és a Skrabski Pincészet nedűit is kóstolgathatjuk, miközben finom ételeket is felszolgálnak a fesztivál résztvevőinek.

Akik pedig személyesen is meglátogatnák a helyi pincéket, azokat pezsgő- és borkóstolókkal várják több kerületi helyszínen. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál hivatalos megnyitója szeptember elsején este nyolc órakor lesz a Piactéren, ahol beszédet mond Tarlós István volt főpolgármester és Karsay Ferenc polgármester is. A borrendek felvonulása és avatása másnap 15 órától lesz a Városház téren.


Látogasson el a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál honlapjára, ahol minden program, és hasznos információ megtalálható a borászatokról, térképpel, házirenddel.


A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál programfüzetének megtekintéséhez kattintson az alábbi képre!

Kezdődik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál