Ugrás a tartalomra

Kezdődik a szúnyoggyérítés

2024. április 17. szerda
A kerületi közterületeken végzett ellenőrzés során két helyszínen találtak szúnyoglárvát az önkormányzat által megbízott szakemberek, így hamarosan elvégzik ezeknek a területeknek a biológiai kezelését.
Kezdődik a szúnyoggyérítés

Ahogyan arról beszámoltunk, a kerület önkormányzata által megbízott No Mosquito Kft. szakemberei március végétől folyamatosan ellenőrzik a kerületi közterületi vizek állapotát. A cég munkatársai legutóbbi bejárásuk során két helyszínen (egy csatornában és egy víznyerőben) észleltek szúnyoglárvát a vizekben, ezért megkezdik azok biológiai kezelését, így megelőzve a szúnyogok kifejlődését.

Aki a saját kertjében lárvát észlel, a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán is kérhet szúnyoglárvairtó tablettát. A Culinex Tab Plus biológiai hatóanyagú szúnyoglárvairtó tabletta egy baktérium által termelt fehérjén keresztül fejti ki hatását. A lárvák elleni védekezés a tabletta vízbe juttatásával történik, mely megfelelő dózisban csak a csípőszúnyogok lárváira jelent veszélyt, más élőlényekre és az emberre ártalmatlan.

További részletek a szúnyoglárvairtó tabletta osztásáról: https://budafokteteny.hu/hir/megkezdodott-a-szunyoglarvairto-tablettak-osztasa