Ugrás a tartalomra

Régóta várt jó hír! - Kezdődik a Városház téri buszmegálló átépítése - Frissítve!

2017. augusztus 11. péntek
Budafok belvárosának közismert problémája a keskeny buszperon, mely 80 centiméteres „szélességével” igencsak balesetveszélyes. A Budapest Közút az ismételt lakossági és önkormányzati kéréseket követően augusztus 9-én megkezdte az átépítést. A 241-es busz emiatt átmenetileg terelve közlekedik.
Régóta várt jó hír! - Kezdődik a Városház téri buszmegálló átépítése - Frissítve!

Karsay Ferenc polgármester a 2016-ban, a BKK által tartott lakossági fórumon is jelezte, hogy jelenlegi állapotában életveszélyes a Városház téri buszperon, ezért határozottan kérte a BKK illetékeseit, hogy  „olyan terv készüljön el, amely a kerületi lakosság igényeit maximálisan kielégíti.” A konstruktív párbeszédnek köszönhetően az autóbuszperon a tervek szerint jóval szélesebb lesz az átépítést követően, így biztonságos és kényelmes lesz a közlekedők számára.

A munkálatok augusztus 9-én, szerda reggel, az ideiglenes buszperon építésével kezdődnek, melyet a Mária Terézia utcában hátrébb, a Kuruc közi kereszteződés túloldalára helyeznek át az átépítés idejére, a csatolt térkép szerint. Ezzel egy időben elkezdődik a meglévő peron elbontása. A Budapest Közút Zrt. tájékoztatása szerint előreláthatólag augusztus 13-ig elkészül az új peron, a jövő hét folyamán pedig megépülnek a további, a gyalogos közlekedés biztonságát elősegítő járdasüllyesztések, valamint a látássérültek tájékozódását segítő „taktilis” burkolatok. A tervek szerint augusztus 18-ra befejeződik a teljes átépítés.

Bízunk benne, hogy az átépítésnek köszönhetően mindenki biztonságban várakozhat majd az új Városház téri peronon. 

Térkép forrása: Google Maps

Friss információ:

a BKK tájékoztatása szerint augusztus 12., szombat üzemkezdettől - augusztus 18., üzemzárásig a 241-es autóbusz ideiglenesen terelve közlekedik, nem érinti Városház tér megállót. Az autóbusz ideiglenesen terelve, a Városház téren át, a Budafoki Szomszédok Piacát érintve közlekedik a Savoya Park felé is.

Részletek: http://m.bkkinfo.hu/alert.php?id=44287

Régóta várt jó hír! - Kezdődik a Városház téri buszmegálló átépítése - Frissítve!