Ugrás a tartalomra

Kilenc érmet hoztak karatékáink

2019. május 27. hétfő
Jövőre Budafok rendezheti a második Ikueikan Kupát
Kilenc érmet hoztak karatékáink

Bisztrony Csaba 26 éve alapította Budafokon a Sozsin Wado Karate Egyesületet. A Gádor utcai általános iskolában működő egyesület ifjú és kevésbé ifjú karatékái azóta is sikert sikerre halmoznak, legutóbb május 4-én az ausztriai Sankt Pöltenben jeleskedtek az első Ikueikan Kupán kilenc érem megszerzésével.

Kilenc érmet hoztak karatékáink

Az Ikueikan Kupán kilenc ország 23 egyesületének versenyzői indultak, és az összesített versenyben három arany-, négy ezüst- és két bronzérmével hatodik helyen végzett az összesítésben a Sozsin Wado Karate Egyesület, amelyet ma is Bisztrony Csaba, a hatdanos sensei irányít két fia, a kétdanos ifjabb Csaba és a háromdanos Balázs segítségével.

– Az Ikueikan egy nagojai karateklub, amelyet az ugyancsak hatdanos Nokina mester fémjelez. Sensei Nokina hozta létre ezt a versenysorozatot, amelyet idén rendeztek meg először, és jó az esély arra, hogy 2020. május 2-án Budapesten, konkrétan Budafokon lesz a második viadal, klubunk rendezésében – újságolta büszkén Bisztrony Csaba.

A Sozsin Wado Karate Egyesületben mintegy százhúszan karatéznak Budafokon.

– Fellegvárunk a Gádor utcai általános iskola, ahol óvodásoktól felfelé egészen a felnőttekig minden korosztály megtalálható. A Sankt Pölten-i érmeseink között is van egy harminchárom éves úriember, Györkös Roland, akinek mostanság kevesebb ideje jut az edzésekre, hiszen a felesége gyereket vár. A többiek jobbára fiatalok, akik közül a Tóth lányok kiemelkedően tehetségesek, de a többiek is szép jövő előtt állnak – már ha kitartanak a felnőttkorig – magyarázza Sensei Bisztrony, aki – mint említettük – huszonhatodik éve szervezi fáradhatatlanul Budafok karateéletét.

ASozsin Wado Karate Egyesület érmesei a Sankt Pölten-i első Ikueikan Kupáról:

Aranyérem: Csepregi Máté, Kovács Dalma, Tóth Noa Beatrix.
Ezüstérem: Csepregi Noémi, Kovács Dorottya, Tóth Lea Beatrix, Györkös Roland.
Bronzérem: Egyházy Veronika, Kovács Dorottya.

(Ch. Gáll András)