Ugrás a tartalomra

Kilencvenedik évforduló a Baross Gábor Iskolában

2015. október 06. kedd
Egyhetes rendezvénysorozattal tette emlékezetessé a tantestület az intézmény születésnapját
Kilencvenedik évforduló a Baross Gábor Iskolában

A Baross Általános iskola fennállásának kilencvenedik évfordulóján a gyerekek, a szülők és a pedagógusok összefogásának eredményeképpen a tanulókat tanítás után változatos programok várták, amelyek között minden diák megtalálhatta az érdeklődésének leginkább megfelelő szórakozást.

A Bayer Árpád által vezetett helytörténeti séták, kerékpáros, ügyességi és sportvetélkedők, tehetségkutató és iskolatörténeti akadályversenyek, iskolatörténeti, szülői és osztályok munkáiból készült kiállítások színesítették a délutánokat, miközben az iskolai zsűri tagjai elbírálták a születésnapra beérkezett pályaműveket.  Ezek eredményhirdetésére, valamint a gyermekbűnözés megelőzéséről, a biztonságos internethasználatról, az otthoni balesetek megelőzéséről szóló előadásokra szombaton került sor, amikor az ünnepi hét záróakkordjaként az iskola apraja-nagyja a hagyományos főzőversenyen mutatta be, mennyire jártas a gasztronómia területén.

A neves évfordulóra az iskola a Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület Önkormányzata és a Barossi Iskoláért Alapítvány támogatásával olyan képes kiadványt jelentetett meg, amelybe az utóbbi egy évtized összegyűjtött fotói kerültek, kiegészítve a tíz évvel ezelőtt napvilágot látott, nyolcvan évről szóló emlékkönyvet.

A Baross Gábor Hét felnőtteknek rendezett megnyitóünnepségén a rendezvénysorozat fő szervezője, Kisbenedek Katalin köszöntötte a vendégeket, majd az iskola igazgatója, Kukainé Békési Emese és kerületünk polgármestere, Karsay Ferenc mondott ünnepi beszédet.

Az iskola folyosóján megnyíló iskolatörténeti kiállítás kapcsán Garbóci László helytörténész tartott rövid történeti visszaemlékezést a megjelenteknek, amelyben kitért a Baross Gábor-telep első, egy tantermes iskolájára is, ahol 1906-ban kezdődött meg az oktatás.

A megnyitón az ötödikesek charlestont táncoltak, hogy ezzel a korabeli tánccal is felidézzék a 20-as évek hangulatát, a nyolcadikosok pedig mai szalagos tánccal tették teljessé a „Baross 90” ünnepet. (Tamás Angéla)

(VH)

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/09/28/90-eves-a-baross-iskola-baross-gabor-napok/