Ugrás a tartalomra

Kilencvenéves a pilóta

2022. március 29. kedd
Kilencvenéves a pilóta

Különleges rendezvénynek adott helyet a nagytétényi Szelmann Ház március 13-án, vasárnap. Rokonok, barátok és a Nagytétényi Polgári Kör tagjai gyűltek össze a házban, hogy a szervezet egyik oszlopos tagja, Dobó Miklós kilencvenedik születésnapját ünnepeljék. Lászlóné Varga Éva a rendezvényen elmondta: Dobó Miklós hosszú évek óta a Nagytétényi Polgári Kör tagja, és nagy öröm számukra, hogy kilencvenedik születésnapját együtt ünnepelhetik.

Reméli, hogy így lesz ez a századik születésnap alkalmával is. Hozzátette: a Nagytétényi Polgári Kör egy konzervatív egyesület, amely a száztizedik évfordulóját ünnepelte a tavalyi évben. Jellemző tehát az idősebb korosztály jelenléte a szervezetben, de egyre több fiatal tagjuk is van már, és a középkorosztály is szép számban képviselteti magát. A Szelmann Házban igen sok programja van a polgári körnek is minden évben, ez a városrész központja, szíve és lelke, amit így éreznek a helyiek is – hangsúlyozta a Nagytétényi Polgári Kör elnöke. Megemlítette, hogy minden évben sokan vesznek részt a rendezvényeiken, például a szüreti mulatságon, Tétény vezér napján vagy a gyereknapon.

Az ünnepségre meglepetést vitt Karsay Ferenc polgármester is, aki két emléklappal kedveskedett Dobó Miklósnak a születésnapja alkalmából, az egyikkel a kerületi önkormányzat, a másikkal Orbán Viktor miniszterelnök nevében köszöntötte Budafok-Tétény kilencvenesztendős polgárát. Karsay Ferenc az ünnepségen úgy nyilatkozott: Dobó Miklós életútja rendkívül színes és érdekes, hiszen 1956-ban hagyta el az országot, berepülő pilóta volt, majd Franciaországban tanult, repülőgépmérnöki képzettséget szerzett a párizsi Sorbonne Egyetemen. Nagyon képzett ember, több nyelven beszél. Közel harminc éve tért haza Nagytéténybe, tagja a helyi polgári körnek, nagy tudásával és személyiségének erejével emelve az egész közösség értékét. A Nagytétényi Polgári Kör ugyanis egy olyan szervezet, amely rendkívül családias, segítik és számon is tartják egymást benne az emberek. Isten éltesse sokáig Dobó Miklóst, akit szeretnék még nagyon sokszor köszönteni! – üdvözölte az ünnepeltet a polgármester.

(VH- PTV)