Ugrás a tartalomra

Kitüntetés nélkül is szolgál és véd

2020. november 02. hétfő
Záborszky Nándor-díjjal tüntették ki Streng László Richárd rendőr törzszászlóst
Kitüntetés nélkül is szolgál és véd

Az önkormányzat idén is díjazta azokat a kerületieket, akik kiemelkedőt alkottak Budafok-Tétényben. A járványügyi előírásokat figyelembe véve az elismeréseket szűk körű rendezvényen adták át szeptember 4-én.

Streng László Richárd rendőr törzszászlóst a kerület közbiztonságáért, annak javítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért Záborszky Nándor-díjjal tüntették ki. A XXII. kerületi rendőrkapitányság hivatásos állományának tiszthelyettese a ranglétrán egyre feljebb lépve, vezetői és kollégái legnagyobb elismerése mellett teljesíti feladatait, szolgálja és védi a kerület lakosait immár tíz éve.

– Nagyon megtisztelőnek tartom, hogy megkaptam ezt a kitüntetést. Remélem, hogy az eltelt egy évtized alatt én is sokat tettem azért, hogy jobbá és biztonságosabbá váljon a kerület. Ez budafoki lakosként is nagyon fontos nekem. Jó, hogy munkatársaim mellett a feleségem (Strengné Godavecz Brigitta – a szerk.) is támogat a munkámban – reagált gratulációnkra a rendészeti osztály szolgálatirányító parancsnoka, aki elárulta, hogy bár édesapja huszonöt évig szolgált a kapitányságon, neki gyerekkorában eszébe sem jutott, hogy kövesse a példáját. A műszaki pálya érdekelte, az autók izgatták, ezért a Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát Gépészmérnöki Főiskolai Karán diplomázott autótechnika szakirányon, majd gépészmérnök szakos mérnöktanári képesítést szerzett. Ezt követően a Magyar Köztársaság Információs Hivatalánál dolgozott, ahol gépjárműflotta fenntartásával kapcsolatos feladatokat látott el.

– Az élethelyzetemben beállt változás hatására jelentkeztem rendőrnek. Szolgálatirányítóként a közterületen dolgozó kollégáim munkáját koordinálom és felügyelem – mondta a törzszászlós, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rövidesen befejezi tanulmányait, és a diploma magszerzése után rendőrtisztként folytatja hivatását.

Streng László boldog, hogy Budafok-Tétényben teljesíthet szolgálatot, mert, ahogy fogalmazott, ez a többnyire kertvárosi terület sokkal kevésbé zsúfolt, mint a belvárosi kerületek, így nagyobb a közbiztonság, és a lakosság összetétele is jó. Értékelve a háta mögött hagyott tíz évet, azt látja, hogy a bűncselekmények száma csökkent a kerületben, a droghasználat veszélye azonban nálunk is ugyanúgy fenyegeti a fiatalokat, mint máshol.

– A tizenévesek elsősorban pótcselekvésként nyúlnak a kábítószerekhez, ezért nagyon fontos a folyamatos tájékoztatás, a megelőzés érdekében tartott rendőrségi előadások, az iskolák ébersége, és nem utolsósorban a szülők gyermekeik iránti folyamatos figyelme, érdeklődése – emelte ki Streng László, aki azt tartja a legfontosabbnak, hogy a fiatalok segítséget remélve bizalommal forduljanak a szüleikhez, az emberek pedig megbízzanak a rendőrségben.

(Tamás Angéla)