Hírek

Kitüntetést vehetett át több, kerületi egészségügyi dolgozó
A Szent Imre kórház július 9-én tartott ünnepségén köszönetet mondtak a járvány idején a frontvonalban harcolóknak. A Köszönet a hősöknek! címmel megrendezett eseményen budafok-tétényi egészségügyi dolgozók is kitüntetést vehettek át.
2020-07-10

Óriási elismerést érdemelnek az egészségügyi dolgozók, akiknek kitartó munkája rengeteg életet mentett meg a koronavírus-járvány idején — mondta Dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója azon az ünnepségen, ahol kitüntették a hősiesen harcoló egészségügyi dolgozókat. Az elismerést azok vehették át, akik a járvány idején a frontvonalban harcoltak vagy a védekezést kimagasló háttértevékenységükkel segítették.

Az ünnepségen több budafok-tétényi egészségügyi dolgozó is kitüntetést vett át:

Dr. Guller Zoltán háziorvos

Dr. Brodszky Nóra háziorvos

Dr. Kocsis Györgyné dr. Benkóczy Judit házi gyermekorvos

Kincsverőné Pötörke Katalin Védőnői Szolgálat 22 intézményvezető

Fehér Gyöngyi labor analitikus

Dr. Fekete Dóra fül-orr-gégész

Dr. Dallos Gábor sebész

Pollák Katalin gyógytornász

Suskóné Veréb Anikó asszisztens

Béndek Józsefné asszisztens

 

Prof. dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere az ünnepségén azt mondta: a járványt továbbra is komolyan kell venni, hiszen gyógyszer és terápia nélkül "most is csak azzal rendelkezünk, amivel eddig: a járványügyi lehetőségekkel és a józanésszel. Ezen belül persze a magyar egészségügy helytállásával, az orvosok, nővérek, ápolók, asszisztensek helytállásával.”

Gratulálunk a kitüntetetteknek!