Ugrás a tartalomra

Kiváló csapatmunka, rekordmennyiségű lom

2024. április 16. kedd
A visszajelzések és személyes tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy Budafok-Tétényben még soha ilyen zökkenőmentesen nem zajlott a szeméthalmok elszállítása. Összeszedtük az elmúlt 10 nap konkrétumait.
Kiváló csapatmunka, rekordmennyiségű lom

A MOHU BUDAPEST Zrt. jellemzően napi 60 fővel és 20 célgéppel dolgozott a kerületben, hogy begyűjtse a kihelyezett – a tavalyi 1464 tonna mennyiséget jóval meghaladó – 71,95 tonna fa- és 1894,86 tonna klasszikus lomhulladékot. A lomtalanítás utáni közterületi takarítást a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági divíziója napi átlag 30 fővel és 3 célgéppel végezte.

Segítséget nyújtott a kerületi közterület-felügyelet és a polgárőrség, akik fogadták a bejelentéseket.

A Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodájához tartozó Közterület-felügyeleti Csoportjának statisztikája ITT olvasható.

A Budafok-Tétény Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület állománya intenzív támogatást nyújtott a kerületben megszervezett lomtalanításban, ezáltal is növelve a lakosság biztonságérzetét. Részleteket ITT talál.

A kerületi rendőrök a készenléti rendőrség kollégáival kiegészülve szintén komoly erőfeszítéseket tettek a rend folyamatos fenntartásának érdekében.

A BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának munkatársai a nappali és éjszakai órákban vettek részt a kerületben lezajló lomtalanítási tevékenység zavartalan lebonyolításának biztosításában. A kerületi egységeket mintegy "megerősítve" csatlakoztak a Készenléti Rendőrség rendőrei. A társszervekkel való együttműködést a Nemzeti Közlekedési Hatóság közreműködése segítette. A konkrétumok ITT tekinthetők meg.

S persze kellett mindehhez a lakosság együttműködése, amit ezúton is köszönünk.