Ugrás a tartalomra

Kivirágosodtunk: 30 ezer db egynyári növényt osztottak szét idén a kerületben élők között

2015. június 06. szombat
752-en igényeltek virágot, amit összesen 14 óra alatt osztottak szét az önkormányzat munkatársai
Kivirágosodtunk: 30 ezer db egynyári növényt osztottak szét idén a kerületben élők között

Május 27-28-án, összesen 14 óra alatt mintegy 30 ezer db egynyári növényt osztottak szét idén az önkormányzat munkatársai 752 jelentkező között, további 1600 virágot pedig közterületekre ültettek ki.

Kivirágosodtunk: 30 ezer db egynyári növényt osztottak szét idén a kerületben élők között  Kivirágosodtunk: 30 ezer db egynyári növényt osztottak szét idén a kerületben élők között

A virágosztásban Szepesfalvy Anna és Zugmann Péter alpolgármesterek is közreműködtek

 

A virágosztásban Szepesfalvy Anna és Zugmann Péter alpolgármesterek is közreműködtek és a budafokteteny.hu-nak elmondták:
"Az önkormányzat évről évre egyre növeli a virágos közterületek számát, törekszik egyre nagyobb területen, egyre magasabb színvonalú zöldterület fenntartásra, fejlesztésre. Kerületünkben már évek óta jellemző, hogy a környezetre érzékenyebb lakók önszorgalomból gondoznak egy területet, melyet ezért részben sajátjuknak is éreznek. A kertes házak előtti zöldterületeket is sokan az elvártnál jóval magasabb színvonalon, mindenki örömére igényesen ültetik be, tartják karban. A fejlődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly a Főkert Nonprofit Zrt. által meghirdetett Virágos Magyarország 2014 országos környezetszépítő versenyen Budafok-Tétény különdíjat - és ezzel együtt 500 db tavaszi árvácskát- nyert, mely szintén a kerület további parkosítását támogatja. Közös érdekünk, hogy az örökbe fogadott területek javítsák az itt élők életminőségét, szebbé, kulturáltabbá tegyék a környezetet, így kertész szakembereink szakmai tanácsokat is szívesen adnak a gondozási időszakban is."