Ugrás a tartalomra

Komolyzenei koncert a Stáció Parkban

2015. október 15. csütörtök
A Stáció Parkban rendezett komolyzenei hangverseny ötlete abból adódott, hogy a park kimondottan gyermekek számára készült oktatási céllal, hogy segítse a Szent Biblia megismerését; ezért az első fellépő művészek is gyermekek voltak
Komolyzenei koncert a Stáció Parkban

Az ifjú művészekkel való első találkozás a Klauzál Gábor Művelődési Központban megrendezett szintetizátor-expón történt, ahol szintetizátorok segítségével komolyzenei darabokat szólaltattak meg. Vezetőjük, Kovács Attila tanár úr elmondása szerint ez a zenei interpretáció Európában egyedülálló, és ennek első képviselői a Budapest, XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola szintetizátor szakos tanulói. Ennek az élménynek hatására nyújtotta be a Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör a pályázatra a jelentkezését, mely pozitív elbírálásban részesült.

Ennek köszönhetően 2015. szeptember 19-én délután a zeneiskola növendékei fantasztikus koncertet adhattak a szép számú hallgatóság előtt. A szintetizátorok segítségével Bach-, Mozart-, Bartók-műveket szólaltattak meg a diákok. A műsor befejező műve Mozart klarinétversenye volt, ahol a szintetizátorok mellett egy zeneművészeti egyetemista klarinéton játszott.

A hangverseny fogadtatása fantasztikus volt, a befejezést követően számtalan ember jött személyesen gratulálni a növendékeknek, tanáruknak, illetve a Polgári Kör vezetésének. Úgy gondoljuk, hogy a parkban történt hangverseny sikere indikálja a folytatást és ezzel Promontor újabb színfolttal gazdagodhatna, ha a nyári estéken szabadtéri hangversenyeket lehetne hallgatni a Szent Péter-Pál kápolna árnyékában.

Dr. Vankó András, 
Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör elnökének beszámolója