Ugrás a tartalomra

Korai karácsonyi ajándék a Vidinek, osztozkodás az Újpesttel

2020. december 16. szerda
Döntetlen az Újpesttel, vereség a Vidi ellen, a 7. helyen áll a Budafok az első osztályú bajnokságban
Korai karácsonyi ajándék a Vidinek, osztozkodás az Újpesttel

Korai karácsonyi ajándék a Vidinek, osztozkodás az Újpesttel

Tudtuk, hogy lesz hullámvölgy is a BMTE 74 év utáni első NB I-es idényében, de amikor bekövetkezik, akkor mintha nem akarná elhinni az ember. Az utóbbi öt fordulóban három vereség mellett két döntetlen a csapat mérlege, de még így is a 7. helyen áll a Budafok. Most kell nagyon észnél lenni...

„Megelőlegeztük a Fehérvárnak a karácsonyi ajándékot” – mondta lapunknak némi akasztófahumorral Csizmadia Csaba vezetőedző, arra célozva, hogy nemcsak Nikolics eladott labdája jelentett ajándékot, hanem azon kívül is hozzásegítettük a Fehérvárt a fölényes győzelemhez. Ami annyiban különbözött az őszi 1-4-től, hogy akkor voltak helyzeteink, és sokáig a meccsben voltunk, most viszont nem igazán volt esélyünk a pontszerzésre.

A 14. forduló szombati mérkőzésén Petrjak (2), Alef és Rus, illetve Kovács Dávid szerezte a gólokat. A szépítő gólunkra – amely már 4-0 után esett – nem lehetett panasz: egy szabadrúgást Lőrinczy gurított le csapatkapitányunknak, aki tíz méterről, kissé jobbról jobbal a bal alsó sarokba lőtt.

Vezetőedzőnk rámutatott, pontosan tudták, mit nem szabad elkövetni, aztán mégis ezek a hibák okozták a vesztünket.

„A mérkőzés előtti videózásnál hangsúlyoztuk, hogy nem szabad könnyen labdákat veszítenünk, főleg a középpályán, mert a Fehérvár az ilyen helyzetekből veszélyes tud lenni. Egész héten nagyon jól edzett a csapat, ezért bizakodó voltam, de ezúttal nem tudtuk megvalósítani azt, amire készültünk. Sajnálom, hogy így alakult ez a kilencven perc.”

Most már nincs idő a búslakodásra, össze kell szedni magunkat, mert észveszejtő sebességgel pörögnek az események.

„Szerdán fogadjuk a Mezőkövesdet, utána szombaton a Ferencvárost, majd szenteste előtt, december 23-án a Honvéd ellen zárjuk az őszt, két elmaradt meccsünket bepótolva. Nem akármilyen sorozat egy hét leforgása alatt, de tudtuk, hogy nem lesz egyszerű az első élvonalbeli idényünk” – folytatta „Csizi”. – Úgy néz ki, Pintér Attilával feljavult a Kövesd, legalábbis az eredményei ezt mutatják. A Fradi az a Fradi, de ellenük sem megyünk ki a pályára feltett kézzel. Nem szabad, hogy temetői hangulat vegyen erőt a játékosokon, én biztos, hogy nem fogom engedni. Ilyen hullámvölgyek előfordulnak, ki kell lábalni a gödörből, ez a dolgunk.”

Elkeseredésre semmi ok, a mezőny nagy részénél két meccsel kevesebbet játszott a Budafok, és még így is a hetedik helyen áll 
a csapat.

Hullámvölgy ide vagy oda, eddig feltétlenül várakozás feletti a BMTE szereplése.

(Ch. Gáll András)