Ugrás a tartalomra

Korcsolyázó óvodások a Piactéren

2016. december 02. péntek
Felhőtlenül vidám óvodások tanulták meg a korcsolyázás alapjait Karsay Ferenc polgármestertől a nemrégiben elkészült ideiglenes jégpályán a Piactéren.
Korcsolyázó óvodások a Piactéren

A kicsik először csak estek-keltek a csúszós jégen, de az apró kis trükkök elsajátítása után már gond nélkül csúszkáltak. A rövid oktatás után a jégpálya üzemeltetője által felajánlott 1735 belépőjegyet adta át Karsay Ferenc polgármester Horváthné Fűkő Zsuzsannának, az Egyesített Óvoda vezetőjének, Zsámboki Annának, a Pillangó integráló keresztény óvoda vezetőjének és Ambrusz Gábornénak, a Halacska Református Óvoda óvodavezető-helyettesének.

„Köszönet a Rosco Sportnak, hogy lehetőséget biztosít minden kerületi óvodásának, hogy kipróbálhasson egy újfajta sportágat” – mondta Karsay Ferenc. A TÉR-KÖZ pályázatból megvalósult Piactér közösségi funkciója, ezzel a programsorozattal teljes mértékben megvalósult. A 450m2-es jégpálya három hónapig át a hét minden napján reggeltől estig várja a korcsolyázni szerető vagy éppen megtanulni szerető gyerekeket és családokat. A Piactéri adventi ünnepség a Makám együttes nyitó koncertjével vette kezdetét. A jégpálya szomszédságában kürtös kalácsot, kézzel készített ékszereket, adventi díszeket és kerületi iskolások által alkotott karácsonyi ajándékokat vásárolhatnak az ünnepre készülők.