Ugrás a tartalomra

Ökohúsvét a Camponában

2019. április 26. péntek
Idén egy óriási, embernagyságú papírtojást festhettek meg a gyerekek
Ökohúsvét a Camponában

A húsvéti ünnepek előtti nagybevásárlást és ajándékkeresést sokan a plázákban tervezik, mert minden egy helyen van. A Campona bevásárlóközpont idén a környezettudatosság jegyében családoknak szóló ingyenes ünnepváró rendezvénnyel lepte meg a vásárlókat. 

A húsvéti dekoráció, hímes tojás és a húsvéti nyúl minden család számára elengedhetetlen kelléke az ünnepi készülődésnek. A Campona bevásárlóközpont idén olyan programokkal készült az odalátogató családok számára, melyek megmutatták, hogyan követhetjük ezeket a hagyományokat és népszokásokat oly módon, hogy közben a környezetünkre is tekintettel legyünk. Mindeközben ünnepi hangulatot és remek kikapcsolódást is kínáltak a gyerekeknek. A hagyományokhoz hűen nem hiányozhatott a programból a közös tojásfestés, idén azonban rendhagyó módon egy óriási, embernagyságú ökotojást festhettek meg a látogatók. Az óriás tojás újrahasznosított tojástartókból készült, ezek összegyűjtéséhez a rendezvény előtti hetekben a bevásárlóközpont tojástartógyűjtőket helyezett el az információs pultnál. Szintén tojástartókból készült el az a hatalmas hímes tojáspiramis, amin a kerületi óvodások által festett tojásokat állították ki. 

A megfestésre szánt tojásokat előzetesen a Campona nyuszi személyesen vitte el a 900 kerületi ovisnak, a lelkes munkákból készült kiállítást pedig az egész család megtekintheti az ünnepi hétvégén. Volt még kézművessarok, ahol szintén újrahasznosított anyagból dolgozhattak a gyerekek, a kreatív műhelyen túl pedig ökojátékokon keresztül ismerhették meg a nagyobbak a környezetvédelem fontosságát.

„A környezetünkre való odafigyelés szerves része az állatok védelme is, és bár húsvét nem telhet el húsvéti nyuszi nélkül, a meggondolatlan nyúlvásárlás súlyos következményekkel jár az állatokra nézve” – mondta a rendezvény egyik szervezője. A Campona Nyuszi Nevelőotthon erre a fontos gondolatra ad megoldást a tiszteletbeli örökbefogadással. A gyerekek megsimogathatták és közös képet is készítettek az állatkákkal, majd az általuk kiválasztott nyuszi vagy csibe „szülei” is lehettek.

(Viszkocsil Dóra)