Ugrás a tartalomra

Környezetvédelmi verseny a Duna-parton

2015. október 24. szombat
Az iskolásoknak az év természeti értékeit kell bemutatni, illetve zöld iskolaudvar tervet kell készíteni
Környezetvédelmi verseny  a Duna-parton

Természetvédő terepgyakorlat indul a nagytétényi Duna-parton az 5–6. és a 7–8. osztályos kerületi tanulók háromfős csoportjaival. A környezetvédelmi csapatversenyre iskolánként és korosztályonként egy-egy csapat jelentkezhetett. A verseny október 15-én, a nagytétényi Duna-parton indul.

A csapatok folyamatosan kelnek útra egy kirándulásra, az útvonal a Kastélypark alatti Duna-part egy részét öleli fel mintegy 2 kilométer hosszan, a Duna rétet, a part menti ártéri erdőket érintve a korábbi feltöltésig, majd a Duna-part II. területéig. A csapatok érkezéskor kapják meg a feladatlapokat, a feladatok egy-egy állomáshoz kapcsolódnak. A csapatoknak nevet kellett választani, logót kellett készíteni. Az 5–6-os csapatoknak az év fáját, madarát, kétéltűjét, halát, vadvirágját, rovarját, gombáját, emlősét, gyógynövényét kell bemutatni egy prezentációban vagy plakáton. A háromperces ismertetése október 21-én, délután fél háromkor lesz a Hugonnay Vilma Általános Iskolában. A 7–8-os csapatoknak zöld iskolaudvartervet kell készíteni makett vagy poszter formájában a saját iskolájuk udvarára. Ennek bemutatása ugyancsak az értékelő alkalommal lesz a Hugonnayban.

 A díjakat kerületi vállalkozások, a Duna–Ipoly Nemzeti Park és a Magyar Madártani Egyesület biztosítja a versenyt rendező Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület mellett. (VH)