Ugrás a tartalomra

Korosztályos csúcsok és bronzérem a Budafóka úszójától a Junior EB-n

2018. július 15. vasárnap
2018. július 4-8. között rendezték meg az úszó Junior Európa Bajnokságot, ahol a Budafóka SE tagja, Zombori Gábor két korosztályos csúcsot is úszott, és a dobogóra is felállhatott.
Korosztályos csúcsok és bronzérem a Budafóka úszójától a Junior EB-n

A Kerület napján Zakariás József-díjjal jutalmazott Budafóka SE csapattagjáért, Zombori Gáborért is szurkolhattunk hétvégén, a Helsinkiben megrendezett Junior Európa Bajnokságon.

A még csak 16 éves válogatott úszó bomba formában lépett a rajtkőre. Egyéniben, a hátúszó számokban teljesített kiemelkedően, a 100 méteres távot 55.30-as idővel zárta, ami korosztályos magyar rekord lett.

A 200 méteres hosszon hozott teljesítménye (1:59.87) szintén korosztályos csúcsot eredményezett, amivel épphogy lecsúszott a dobogóról, így a negyedik helyen végzett.

Horváth Tamás tanítványa az egyéni számok mellett a váltószámokban is remekelt, a 4x100 méteres férfi gyorsváltó legfiatalabbjaként ő úszta a legjobb időt, a reggeli 4x100 méter mixed gyorsváltó tagjaként pedig bronzérmet nyert. A Milák Kristóf, Hímer Krisztofer, Gyurinovics Fanni, Zombori Gábor négyes, a 4x100 méteres vegyesváltó délutáni döntőjében, az 5. helyen ért célba.

Gratulálunk a csapatnak, kiemelten Zombori Gábornak és edzőjének, Horváth Tamásnak!

Forrás: www.budafokase.hu

https://www.utanpotlassport.hu/2018/07/09/tizenketto-de-nem-tucat/