Ugrás a tartalomra

Korszerűsítik a Honfoglalás úti játszóteret

2023. április 11. kedd
A rózsavölgyi játszótér felújítása a 2022-es Részvételi Költségvetés egyik győztes projektjeként, várhatóan nyár elején valósul meg.
Korszerűsítik a Honfoglalás úti játszóteret

A lakosság által benyújtott és megszavazott ötlet alapján a tervezés befejeződött, alapvető cél a játszótér felújítása, lehetőség szerinti bővítése volt.

A keleti oldalon térkővel burkolt pihenőrész készül padokkal, két asztallal, és ide kerül át a meglévő ivókút. A bejáratot áthelyezik, aminek köszönhetően a játszótér biztonságosabbá válik, a szülők könnyebben felügyelhetik gyermekeiket.

A régi homokozó helyére egy 3×3 méteres, fakeretes új eszköz kerül, felette napvitorlával, amely a meleg nyári napokon biztosít árnyékot. A környezetében térkő burkolatot raknak le. A további meglévő eszközök közül a két rugós és a két mérleghinta megmarad, de új helyet kapnak.

A játszótér kiszélesedő részén, a meglévő csúszdás vár helyére egy nagyméretű, kéttornyú vár kerül műanyag csúszdával.

A játéktér nyugati irányba szintén bővül. Itt új, kétüléses hinta várja majd a gyerekeket, egy lap- és egy biztonsági ülőkével. A patak felőli fákkal benőtt, fűvel fedett, kitisztított rész a szabadabb játékokra (bújócska, fogócska stb.) vagy pihenésre ad majd lehetőséget.

A patak felőli kerítés mentén egy vízpart témájú úgynevezett edukációs panel, képkirakó kap helyet, ezzel is segítve a kicsik ismereteinek bővítését. A patak partján a kerítés biztonsága mögül lehet szemlélni a vízi élet sajátosságait és szépségeit.

A burkolatok tekintetében az eszközök köré színes öntött gumi, a homokozóhoz – a takaríthatósági szempontot is figyelembe véve – térkő, illetve a hinta alatti területre fenyőkéreg mulcs felület kerül.

Forrás:https://kozossegrekapcsolva.hu/2023/04/08/korszerusitik-a-honfoglalas-uti-jatszoteret/