Ugrás a tartalomra

Köszöntötték az időseket a Klauzál Házban

2022. október 06. csütörtök
Muzsikával és süteménnyel várták a kerületi szépkorúakat
Köszöntötték az időseket a Klauzál Házban

„Szeressük egymást, gyerekek…” – énekelték az ünneplés lezárásaként az időskorúak a Budafok-Tétény Opera- és Dalstúdió énekeseivel együtt az önkormányzat által szervezett programon. A Klauzál Ház kamaratermében a fehér abrosszal leterített asztalokon aprósütemény, pogácsa és ásványvíz fogadta az idősek napjára érkező vendégeket, akiket Dankóné Hegedűs Jolán köszöntött.

– Biztos vagyok abban, hogy ezen a napon, kicsit megállva, valamennyien az emlékeink között kutatunk, szülők és nagyszülők alakja elevenedik meg előttünk. Ki ne emlékezne vissza jó szívvel nagyszüleink történeteire, nagymamája finom főztjére, azokra az emberekre, akik mindig mellettünk álltak, támogattak és utunkat egyengették. De vajon hány éveseket ünneplünk az ENSZ által 1991-től Idősek világnapjának nyilvánított október elsején? Nos, a válasz valószínűleg attól függ, hogy hányadik évét tapossa valaki. Míg a fiatalok szerint már alig néhány esztendővel az ötödik X után beköszönt az öregkor, az idősebb korosztály jóval későbbre, 67 éves korra datálja a hajlott kor kezdetét, ám a vélemények országonként is eltérnek egymástól. A portugálok szerint 51 éves korban veszi kezdetét az öregkor, a belgák szerint viszont 64 éves kortól számít valaki idősnek. Itáliában a 70 év körülieket, Horvátországban és nálunk a 60 év felettieket tekintik öregnek – mondta beszédében az alpolgármester.

A köszöntő után Hegedűs Valér zongoraművész az opera- és operettrészletekből, valamint dalokból álló műsor bevezetéseképpen eljátszotta Beethoven cisz-moll szonátájának középső tételét, majd a továbbiakban virtuóz módon kísérte a fellépő művészeket. A Budafok-Tétény Opera- és Dalstúdió megálmodója, Csák József operaénekes bemutatta az énekeseket: Németh Károlyt, aki évekig testnevelő tanárként dolgozott és egyben mestercukrász is, Csikai Barna építészmérnököt és Sándor Bettinát, az Árpád utcai iskola pedagógusát.

A színvonalas és nagy sikert arató zenei programot az ajándékdesszert átadása követte, majd sor került a vendéglátásra és a kötetlen beszélgetésre is.

A rendezvényt a Brucker Pékség támogatta.

Tamás Angéla