Ugrás a tartalomra

Közel 400 kerületi gyermek táborozhat idén Akaliban

2020. július 06. hétfő
Minden évben több száz gyerek nyaralhat kedvezményes áron az önkormányzat nyári táborában, Balatonakaliban. Idén a június 16-ai tábornyitást a gyermekek és a pedagógusok védelme érdekében egy alapos és vegyszermentes fertőtlenítés előzte meg.
Közel 400 kerületi gyermek táborozhat idén Akaliban

 A diáktábor területén az idén megtörtént a faházak tisztasági festése. A koronavírus miatt ebben a szezonban az önkormányzat a szokásos takarítást ózongenerátoros fertőtlenítéssel is kiegészítette. Az ózongenerátor környezetbarát és vegyszermentes fertőtlenítést biztosít. Minden gomba, penész és atka elpusztítható a kezeléssel. Alkalmas higiéniai - fertőtlenítő kezelésként, allergiamentesítésre, szagtalanításra, megelőzésre is. Ennek köszönhetően az ágymatracok, paplanok, párnák és a takarók fertőtlenítése is megtörtént. Továbbá a diákok fogadására használt 28 db faházban, az ún. Covid elkülönítőben és az orvosi házban is beüzemelték a szakemberek az ózongenerátort.

Ezek után gyermekek és táboroztató pedagógusok is biztonságban kezdhették meg a jól megérdemelt szabadidejük eltöltését.

A tábor 150 gyermeknek nyújt biztonságos elhelyezést egy turnusban, de idén a koronavírus-járvány miatt néhány kerületi és külsős iskola lemondta vagy szeptember elejére tervezi a táborozást. A gyerekek elhelyezésénél emiatt a biztonság érdekében csökkenteni tudtuk a faházakban elhelyezhető gyerekek létszámát.  A diáktábor területén 2020-ban összesen hat kerületi iskola táborozik.  A szezont az Árpád Utcai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nyitotta június 21-én. Ezt követően a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, és a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola közel 50 diákja élvezheti a medencés üdülőhelyet, míg több mint 100 diák érkezik majd  a Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnáziumból. Az idén is itt rendezi gólyatáborát a Tomori Pál Főiskola, a Budai Nagy Antal Gimnázium hagyományos gólyatábora azonban elmarad.

Közel 400 kerületi gyermek táborozhat idén Akaliban