Ugrás a tartalomra

Közeleg a fakivágási tilalom!

2021. február 17. szerda
2021. március 31 – 2021. szeptember 1. között kerületünkben fát kivágni, erőteljesen metszeni, csonkolni tilos.
Közeleg a fakivágási tilalom!

A tavasz beköszöntével felébred a természet, a rügyező, majd lombot növesztő fák élelmet, valamint bújó- és fészkelő helyet biztosítanak a madaraknak, kisebb állatoknak.

Az ökológiai egyensúly fenntartása, valamint az élettel megtelő növényzet és az állatok megóvása érdekében kerületünkben a vegetációs időszak (április 1. és szeptember 1. között) alatt tilos fát kivágni, erőteljesen metszeni vagy csonkolni a 2020. május 1-jétől hatályos Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata képviselő-testületének a fák védelméről szóló 7/2020. (IV.23.) önkormányzati rendelete alapján.

Kérjük, hogy időben tervezzék meg a tavaszi-nyár eleji kerti munkákat és az esetleges fakivágási kérelmeket legkésőbb 2021. március 15-ig nyújtsák be hivatalunk Általános Igazgatási Csoportjához.

A kérelem illetékmentes, az alábbi linken letölthető formanyomtatványt kitöltve, aláírva akár elektronikusan is be lehet küldeni az igazgatasiugyek@bp22.hu címre.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a hatóság által kiadott fakivágási engedély (határozat) kézhez vételéig a fák kivágása, erőteljes metszése vagy csonkolása engedély nélküli tevékenységnek minősül, amely pénzbírságot von maga után.

A vegetációs időszakban a rendelet alapján csak kidőlt, kiszáradt fa eltávolítására, illetve közvetlen élet-, baleset- vagy vagyonvédelmi veszélyhelyzetet okozó fa kivágására van lehetőség, azonban ezt is be kell jelenteni hivatalunk illetékes csoportjához a lenti formanyomtatványon.

 

Fakivágási formanyomtatvány

A fák védelméről szóló 7/2020. (IV.23.) önkormányzati rendelet