Ugrás a tartalomra

Középpontban a kultúrházak

2019. február 22. péntek
Háromnapos eseménysorozattal ünnepelték a művelődési házak értékteremtő munkáját országszerte február 15. és 17. között. A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényeihez kerületünk is színes programmal csatlakozott.
Középpontban a kultúrházak

„Mindennap értéket adunk” – így szólt az eseménysorozat idei jelmondata. A Magyar Népművelők Egyesülete által szervezett program tizenhárom éve hívja fel a figyelmet a művelődési házak és a művelődésszervezők közösségépítő szerepére, értékteremtő munkájára. Idén is több száz hazai és külföldi helyszínen várták színes programokkal az érdeklődőket, köztük Budafok-Tétény két helyszínén, a Klauzál Házban és a Cziffra Központban is.

A kerületi programsorozat a Budafok Big Band koncertjével indult, akik ezalkalommal Balogh József klarinétmesterrel adtak közös koncertet. A fantasztikus zenészek mellett szokás szerint a humor is helyet kapott. Erre számíthatunk a Budafok Big Band következő koncertjén is, ahol Gájer Bálinttal egészül majd ki a big band – közös koncertjükre a Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztiválon, május 11-én kerül sor.

Szombat este „Párok az életben, párok a színpadon” címmel adott koncertet Hegedűs Endre és felesége, Hegedűs Katalin a Házasság hete jegyében. A több mint két órás koncerten a művészházaspár magánéletébe is betekinthettünk. Hegedűs Endre a Tavaszi Fesztivál keretein belül tér vissza a Klauzál Házba, ahol a legtehetségesebb Nádasdy-növendékekkel ad egyedülálló közös koncertet május 12-én.

A hétvége további részében farsangi latin esten, a Tétényi Karneválon és családi vasárnapon is részt vehettek az érdeklődők, ahol Rutkai Bori táncoltatta meg a gyerekeket, vasárnap este pedig egy izgalmas kortárs alkotás, a Heisenberg érkezett a Klauzál Ház színpadára. Az eseménysorozaton több mint 1000 látogató vett részt.

www.klauzalhaz.hu

Nyitókép: www.facebook.com/Klauzalhaz/