Ugrás a tartalomra

Középpontban a Tehetségbarát Önkormányzat

2022. december 07. szerda
A KARC FM Spájz című közéleti műsorában a Tehetségbarát Önkormányzat Díjról beszélgetett Szepesfalvy Anna alpolgármester és Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője. Budafok-Tétény nyerte el idén a rangos elismerést.
Középpontban a Tehetségbarát Önkormányzat

A beszélgetés során Szepesfalvy Anna alpolgármester hangsúlyozta: egy önkormányzatnak az is a feladata, hogy azokat támogassa, akik gondozzák a tehetséget, illetve megtalálja a tehetségeket. Mint mondta: a fiatalokra ösztönzően hat, ha hiteles arcokat, példaképeket tudunk eléjük állítani. Hozzátette: egy kis elismerés is szárnyakat adhat. Szepesfalvy Anna kiemelte: visszaadnak a közösségnek azok, akiket a tehetséggondozásba beemelünk.

Lantos Krisztina elmondta: a Tehetségbarát Önkormányzat Díjat azoknak az önkormányzatoknak ítélik oda, amelyek észreveszik a csodát. A Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője leszögezte: azokat díjazzák, akik valami többet tesznek, azon túl, ami a kötelező feladatuk lenne. Hozzátette: nemcsak fenntartanak, működtetnek intézményeket, hanem alapítanak ösztöndíjat, illetve támogatják a tehetséggondozást is.

A teljes beszélgetés meghallgatható az alábbi linken: https://www.mixcloud.com/karcfm/spájz-2022-12-07-0900-1200-2/

A Szepesfalvy Anna alpolgármesterrel készült interjú 41 perc 53 másodpercnél kezdődik.

A Tehetségbarát Önkormányzat Díjat azért hozták létre, hogy elismerésben részesüljenek azon helyi önkormányzatok, amelyek – alapfeladatukon túl – kiemelkedő módon járulnak hozzá a tehetséges fiatalok felkutatásához, támogatásához, példamutató együttműködéseket folytatva tehetséggondozó szervezetekkel.

Önkormányzatunk számos területen támogatja a kerületi tehetségeket, többek között a sport, a művészet, az oktatás és a gyermekjólét kategóriában.