Ugrás a tartalomra

Közgazdasági fogalmak gyermeknyelven

2015. október 14. szerda
Első alkalommal rendezte meg a Közösségi tudat napját az Erdők Uniója Közösségi Tudat Fejlődését Segítő Alapítvány
Közgazdasági fogalmak gyermeknyelven

A Klauzál-ház színháztermében Sándor Györgyné, az alapítvány kuratóriumi tagja és programfelelőse köszöntötte a megjelenteket, majd beszélt a tájékoztató rendezvény jelentőségéről, a kisebb-nagyobb közösségek egymás iránti felelősségről, a gazdasági és pénzügyi tudatosságról.

Felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy mivel a gyermekekben már iskoláskor előtt kialakulnak a közösségi tudat alapjai, így ennek színterei a szeretetre épülő családi közösségek, tehát a családban kell kialakítani az értékrendet, megjelölni a közös célokat, és együttes döntést hozni. Az alapítvány ehhez és a közgazdasági fogalmak tisztázásához kíván segítséget nyújtani a szülőknek a Kerek Erdő Közössége és Az erdők szövetsége című közgazdasági mesekönyveivel. A kiadványokban olyan fogalmak tisztázására kerül sor, mint a tulajdon, a bank, a biztosítás, a közszolgáltatások, a vállalkozás, a csalás, valamint a családi és közösségi kapcsolatok, a költségvetés, a gazdálkodás, az egészségügy, a nyugdíjrendszer, a kultúra vagy a bűnözés – természetesen a gyermekek nyelvén.

Himer Csilla pénzpedagógus, a Pénzmesék sorozat szerzője arról számolt be, miért fontos a pénzügyeket összekötni a játékkal, majd bemutatta a pénzügyi nevelést segítő mese- és foglalkoztatókönyv-sorozatát.

Az előadások után a megjelenteket a Budafok Big Band szórakoztatta. (T. A.)