Hírek

KÖZLEMÉNY A SZENT ISTVÁN TÉR KOMPLEX FEJLESZTÉSÉRŐL
Az egyik internetes portál munkatársa ma – október 3-án – reggel levelet írt Budafok-Tétény önkormányzatának a Szt. István téri új játszóterünkkel kapcsolatban.
2018-10-03

Az újságíró kérdéseit és a válaszunkat ezúton megosztom Önökkel. A szokásos gyakorlat szerint ugyanis mindig írnak a megkeresés elején egy vaskos hazugságot – amit ismeretlen forrásból szereztek be – majd feltesznek néhány ártatlan kérdést. Amikor válaszolunk a kérdésekre, akkor két forgatókönyv szerint folytatódhat az ügy:

  1. A válaszokat nem hozzák le, vagy kiragadnak belőle néhány mondatot, lehetőleg úgy, hogy ne legyen értelme. Ezt követően sérelmezik, hogy nem reagáltunk a levél első felére – a hazugságokra - és leszögezik, hogy bujkálunk a válaszadás elől.
  2. Ha reagálunk a hazugságokra, akkor kiragadnak belőle néhány mondatot, lehetőleg úgy, hogy ne legyen értelme és nem foglalkoznak a kérdésekre adott válaszokkal. Ilyen esetben azt szögezik le, hogy zavaros magyarázkodásba kezdtünk.

Ezt a helyzetet szeretném megelőzni azzal, hogy a kérdéseket és a válaszokat a portálnak való megküldéssel egy időben teljes terjedelmükben nyilvánosságra hozom. Teszem ezt annál is inkább mivel, ahogy máskor sem, ebben az ügyben sincsen takargatnivalónk, nem félünk a nyilvánosságtól. (A hazugságokat viszont nem közlöm, mert az nem a mi profilunk.)

1. kérdés:

-mi került a játszótér felújításában ennyibe?

Válasz:

-Nem játszótér-felújítás történt.

2. kérdés:

-mit tartalmazott a felújítás?

Válasz:

-Az építési költség magába foglalja

   -  a bontási munkákat

   -   a tér tájépítészeti átalakítását

   -   a lépcsők és burkolatok kialakítását

   -  a földmunkákat

   -  a kertészeti munkákat

   -   az új játszótér építését,

   -   a mély fekvésű terület vízelvezetési és -szikkasztási feladatainak megoldását,

   -   az automata öntözőhálózat kiépítését.

   -   a közvilágítási rendszer kiépítését.

(A pontos műszaki tartalmat megmutató árazatlan költségvetések mellékelve láthatóak.)

3. kérdés:

-tervezik-e felújítani az elhasználódott játékokat?
Válasz:
- Elhasználódott játékok nincsenek. A közelmúltban történt, felnőttek által elkövetett szándékos rongálásokat a kivitelezők javították.


Karsay Ferenc polgármester

 

Szent István tér komplex fejlesztése - árazatlan költségvetés