Ugrás a tartalomra

Közös nyilatkozat a regisztrációért

2021. május 01. szombat
A polgármester és a kerületi frakciók vezetői együtt buzdítottak az oltakozásra
Közös nyilatkozat a regisztrációért

Közös videónyilatkozatban, a pártpolitikát félretéve buzdították az oltakozáshoz szükséges regisztrációra a kerületi embereket az önkormányzat képviselő-testületének frakciói. Karsay Ferenc polgármester arra emlékeztetett, hogy már a XVI. században, a pestisjárványok idején Luther Márton, a reformáció atyja megfogalmazta a kór terjedésekor tanúsítandó magatartás alapszabályait. Azt javasolta, fohászkodjunk Istenhez, hogy óvjon meg bennünket, osszunk orvosságot és magunk is vegyük be azt, ne menjünk fertőző helyekre, vigyázzunk az egészségünkre, hogy ne terjedjen tovább a gyilkos kór, és saját hanyagságunkból ne gyilkoljunk meg senkit. Karsay Ferenc azt hangsúlyozta: közös erővel, a szabályok betartásával legyőzhetjük a világjárványt. Arra buzdított mindenkit, hogy regisztráljanak a védőoltásra. „Regisztráljon ön is, én már megtettem, válasszuk a szabadságot, válasszuk az életet!” – kérte a polgármester.

Perlai Zoltán, a helyi DK frakcióvezetője kiemelte: minden önkormányzati képviselő közös és természetes feladata a regisztráció és az oltakozás melletti kiállás. Meggyőződése, hogy csak így léphetünk túl ezen az időszakon – jelentette ki a képviselő, aki arra kérte a kerületieket, minél nagyobb számban regisztráljanak a vakcina beadásához.
Krieger Krisztina, a kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az oltakozással sokat nyerhetünk, elfelejtett öleléseket, telt házas koncerteket, iskolai kirándulásokat, korábbi életünket hozhatjuk vissza. Szintén jelezte, hogy ő már regisztrált, és erre kérte a lakosságot is.

Tóth Endre, a Momentum önkormányzati képviselője is arra figyelmeztetett, hogy közös felelősségünk a járvány megfékezése, a szeretteink megóvása. Arra kérte a kerületieket, hogy éljenek a lehetőséggel, és vegyék fel a védőoltást.

Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester, a Budafoki Baloldal frakcióvezetője azt emelte ki, hogy nagyon szeretne már megszabadulni a maszkviseléstől, mint ahogyan mindenki. „Regisztráljanak és oltassák be magukat, hogy ne kelljen egész nyáron maszkot hordanunk, és hogy találkozhassunk barátainkkal, családtagjainkkal!” – kérte az alpolgármester.
Jurás László, a Budafok-Tétény Általános Ipartestület képviselője, a civil frakció vezetője arról szólt, hogy a regisztráció csak rövid időbe és néhány adat megadásába kerül, de nagyon fontos, mert így tehetünk azért, hogy visszakaphassuk régi életünket.

Dr. Staudt Máté, a Jobbik politikusa szintén azt kérte, minél többen regisztráljanak, hogy megkaphassák az oltást, ahogyan ő is tette. Azért oltakozott, hogy védje a környezetét, a családját, az ismerőseit és adott esetben másokat is – fejtette ki a képviselő. „Ne feledjék: az oltás életet ment!” – hangsúlyozta Staudt Máté.
A közös videonyilatkozat megtekinthető a budafokteteny.hu oldalon, illetve a Facebookon is a Karsay Ferenc oldalán a videók közt.

(VH)