Ugrás a tartalomra

Közösségre kapcsolva

2019. október 07. hétfő
Új kezdeményezés indul a kerületben. A részvételi költségvetés keretében Budafok-Tétény lakosai maguk tehetnek javaslatot arra, hogy milyen fejlesztések, közösségi programok induljanak a kerületben - jelentette be a kerület polgármestere Budafok-Tétényben, a Piactéren.
Közösségre kapcsolva

Karsay Ferenc elmondta: a program keretében a helyiek nem csak ötleteket nyújthatnak be, de szavazással el is dönthetik, hogy a javaslatok közül melyek valósuljanak meg. A kezdeményezés honlapja és közösségi oldala már elérhető, október 17-től pedig megkezdődik a projektbenyújtási időszak is. A XXII. kerület önkormányzata összesen 300 millió forintot különített el a részvételi költségvetés keretében megvalósuló projektcélokra.

A közösségi életnek számos ismérve van. Ilyen többek között a közös cél, az egymás tiszteletben tartása, mások segítése és a közösségi életet befolyásoló döntések együttes meghozatala. Budafok-Tétény vezetése számára fontos, hogy a XXII. kerület egy aktív és folyamatosan fejlődő közösség legyen. Egy olyan hely, ahol jó élni, ahol igazán otthon érezheti magát fiatal és idős, családos és egyedül élő is. Az elmúlt években több olyan közösségi teret, létesítményt is sikerült megújítani, ami a helyiek életét jobbá, élménygazdagabbá teszi.

Cél, hogy ez a fejlődés folytatódjon. Fontos, hogy olyan fejlesztések, programok legyenek a kerületben, amire igazán nagy igény van, amit a budafok-tétényiek szeretnének - hangsúlyozta a XXII. kerület polgármestere. Karsay Ferenc a budafok-tétényi Piactéren tartott sajtótájékoztatón elmondta: Budafok-Tétény vezetése fontosnak tartja a párbeszédet, hogy a helyiek elmondhassák a véleményüket. Ezért is indítják el a részvételi költségvetés kezdeményezést. A program keretében a kerület lakosai küldhetnek be projekteket, fejlesztési-és programjavaslatokat, és szavazással ők is döntik el melyik valósuljon meg. Karsay Ferenc kiemelte: ez most az az időszak, amikor bátran beküldheti mindenki az ötletét, elmondhatja mire lenne igény, mit szeretne megújítani. A kerület polgármestere szerint a kis projektek ugyanolyan értékesek, mint a nagyobb ötletek. Minden előrelépés, minden változtatás ugyanis Budafok-Tétény jövőjét építi, az itt lakók életét teszi jobbá, tette hozzá a városrész vezetője.

Karsay Ferenc tájékoztatása szerint a kerület három területegysége −  Budafok, Budatétény és Nagytétény − tekintetében 100-100-100 millió forintot különített el az önkormányzat a program keretében megvalósuló projektcélokra. A kezdeményezés honlapja és közösségi oldala már elérhető, előbbi a www.kozossegrekapcsolva22.hu címen, a Facebookon pedig a Budafok-Tétény Közösségre kapcsolva profilt kell keresniük az érdeklődőknek. A projektjavaslatokat október 17. és december 16. között lehet benyújtani. A nyertes ötleteket a lakosok választják majd ki szavazással.

A polgármester elmondta: bíznak abban, hogy minél többen élnek a lehetőséggel, és igen sok javaslat érkezik majd be a megadott határidőn belül. Karsay Ferenc hozzátette: büszke arra, hogy a kerületben több olyan közismert személy él, aki eddig is aktív szereplője volt  Budafok-Tétény közösségi életének. Gál Csaba Boogie is ilyen szereplő, találkozhattak már vele kerületi rendezvényeken, ezúttal  pedig a részvételi költségvetés kampányát segíti, hogy minél több budafok-tétényi lakos értesüljön róla. Az ismert zenész elmondta: szívesen csatlakozott a részvételi költségvetést népszerűsítők csapatához. Szerinte ez egy nagyszerű lehetőség, olyan alkalom, amikor a helyiek mondhatják el, mire van igazán szükségük. Neki is többször eszébe jutott olyan dolog, amit javítani, fejleszteni lehetne a kerületben, eddig azonban nem igazán tudta, hogyan lehetne ezt tovább vinni. Most itt a lehetőség, hogy ezek az ötletek akár meg is valósuljanak. Személy szerint bízik abban, hogy kulturális programlehetőségek is érkeznek be projekt-javaslatként. Gál Csaba Boogie mindenkit arra buzdított vegyenek részt a kezdeményezésben és nyújtsanak be minél több projektötletet.