Ugrás a tartalomra

Kupakgyűjtő akció indul

2022. február 04. péntek
Kilenc kerületi iskola állt az akció mögé
Kupakgyűjtő akció indul

Március elejétől május végéig tart a kerületben a kupakgyűjtő verseny, a három legszorgalmasabb iskola pénzjutalomban részesül, de a többiek se csüggedjenek. Az összegyűjtött kupakok után keletkező bevételt a szervezők jótékony célra ajánlják fel. A budafoki Ipartestület elnökét, Jurás Lászlót kérdeztük a részletekről.

– Volt már hasonló nagyszabású akció a kerületben? Ha igen, mikor, és milyen elv hozta életre a kezdeményezést?

– Az országban nagyon népszerűek az úgynevezett kupakgyűjtő szívek, és innen jött az ötlet, hogy a kerületben is létrehozzunk egy ilyen gyűjtőpontot. A Budafok-Tétény Általános Ipartestület, a Budafoki Angyalok és a Spiller cukrászda felkarolta a kezdeményezést, ezért az Ipartestület a saját költségén legyártatta az ehhez szükséges gyűjtőt, amit tavaly nyáron helyeztünk ki a Spiller cukrászda elé. Fél év alatt több mint 2 tonna kupak gyűlt össze, amit óriási sikernek tekintünk. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, ezért gondoltuk, hogy kiterjesztjük az akciót, és bevonjuk az iskolásokat is. Itt szeretném kérni a kerületi vállalkozókat, akik szívesen támogatnák a kezdeményezést, jelentkezzenek az ipartestulet22@gmail.com e-mail címen.

– Karitatív célra ajánlják fel az összegyűjtött kupakok bevételét. Mit tudhatunk erről?

– A kerületben élő, agyvérzéssel született kislány, Márkus-Schütt Viktória alapítványának utaljuk a befolyt összeget. A hétéves gyermek mentálisan és fizikálisan is sérült, a fejlesztése hihetetlen anyagi terhet ró a családjára.

– Melyik intézmény jelezte részvételét a versenyen?

– A tizenegy kerületi iskolából kilenc azonnal a kezdeményezés mögé állt, mivel nagyon fontosnak tartják a gyermekek környezettudatos nevelését és a segítő szándékra ösztönzést, valamint a közösség építő erejét. A kerületi vállalkozók segítségével 150 000, 100 000 és 50 000 forinttal jutalmazzuk a dobogón végzett iskolákat, és a Spiller cukrászda egy 100 szeletes tortát ajánlott fel a győztes intézménynek. A játék sikere érdekében nemcsak a gyermekek összefogására, hanem az Ipartestület és a Budafoki Angyalok csapatának a munkájára is szükség van, hiszen a komoly logisztika is elengedhetetlen ebben a játékban, és ez a felnőttek csapatát is összekovácsolja.

– Jövőre is terveznek hasonló versenyt?

– Mivel az idei az első nagyszabású kezdeményezés, először összegezzük a tapasztalatokat, és majd utána döntjük el, hogy milyen újabb akcióval tudjuk környezettudatos és karitatív életmódra nevelni a gyerekeket.

Sz. L.

Kupakgyűjtő akció indul