Ugrás a tartalomra

Lakossági felhívás ágdarálási programra-2021.tavasz - Videóval frissítve!

2021. március 12. péntek
Az önkormányzat idén tavasszal ismét lehetőséget biztosít a Budafok - Tétény kertvárosaiban élők számára a téritésmentes, helyben történő ágaprítás igénybevételére. Az eddigiekhez hasonlóan ismét 8 hét áll rendelkezésre a kertben felgyülemlett 1 évnél nem idősebb fásszárú gallyak aprítására, 2021.április 8-tól.
Lakossági felhívás ágdarálási programra-2021.tavasz - Videóval frissítve!

Lakossági felhívás ágdarálási programra-2021.tavasz - Videóval frissítve!A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöldhulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas.

Egy lakcímen szezononként egy alkalommal, maximum 5 laza köbméter gally aprítására van lehetőség az akció keretében. Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladék-mentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni. Az apríték felhasználásáról a lakosoknak kell gondoskodniuk.

A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsi állás (kb. 12 méter) szabadon maradjon a halom közelében az adott napon. Fontos, hogy a jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy április hónapban lesz a kerületben az FKF lomtalanítása is.

Az akcióra jelentkezni március 25-től az arra kijelölt napokra lehet a www.komposztmester.hu oldalon. Amennyiben internetes hozzáféréssel nem rendelkezik, a 06-30-544-8778-as telefonszámon tud regisztrálni hétfőtől péntekig 9-17 óra között. Kérjük, hogy csak abban az esetben hívják a megadott telefonszámot, amennyiben nem tudnak a web oldalon regisztrálni! 

Kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a regisztrációs honlapon található további információkat, hogy zökkenőmentes, gyors munkavégzéssel minél több lakosnak tudjunk segíteni a zöldhulladék feldolgozásában és a környezettudatos kertgondozásban. Amennyiben már regisztráltak, de időpontot módosítanának, kérjük azt a fent megadott telefonszámon tegyék, nem pedig új regisztrációval!