Ugrás a tartalomra

Lakossági fórumot tartottak a csatornázásról

2015. június 04. csütörtök
Többen kifogásolták, hogy a beruházók nem adnak tájékoztatást a munkálatokról és nem állítják helyre megfelelően az utakat
Lakossági fórumot tartottak a csatornázásról

Lakossági fórumot tartottak a kerületi csatornázásról az Enviroduna Beruházás-előkészítő Kft. munkatársai a Klauzál Házban. A megjelent lakók többsége az utak nem megfelelő helyreállításáról panaszkodott, többen pedig a rákötés menetéről érdeklődtek, amiről sokan nem kaptak megfelelő tájékoztatást. Németh Zoltán alpolgármester az önkormányzathoz beérkezett panaszokat és kéréseket tolmácsolta a helyszínen a projekt szakembereinek. Közölte: sokan szeretnének írásos formában tájékoztatást kapni a határidőkről és a munkafolyamatokról, hiszen a helyszínen vagy telefonon nem kapnak megfelelő választ.

Az elhangzott előadáson a kivitelezésről és a munka mentéről beszélt az előadó. A főváros Budaörs önkormányzatával közösen, a KEOP támogatási rendszer keretében építi ki Budapest komplex integrált szennyvízelvezetését. A beruházás összköltsége 34,1 milliárd forint, melyhez az Európai Unió és a magyar állam együttesen 27,6 milliárd forint támogatást nyújt. A projekt során közel 240 kilométer csatorna épül, ami majdnem 20 000 lakást érint. A 34,1 milliárdos beruházás összesen 16 budapesti kerületben folyik, valamint megoldja a budaörsi szennyvizek Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre történő átvezetését. A XXII. kerületben összesen 33 kilométer lakossági szennyvízcsatorna és 13,72 kilométer gyűjtőcsatorna épül, ami a kerület szennyvizét a XXI. kerületben található Központi Szennyvíztisztító Telepre vezeti. A projekten belül 1398 házi bekötés történik meg, a kivitelezés határideje szeptember 11. A lakossági rákötések várható kezdete 2015. első fél évének vége. A lakosság kétféleképpen csatlakozhat a csatornahálózathoz: gravitációs házi bekötéssel vagy házi átemelő telepítésével. A házi szennyvízhálózat megtervezése és kiépítésének költsége 100 ezer és 200 ezer forint között lehet. Ez függhet a csatorna hosszától vagy lejtésétől is. További információk az info@bpcsatornazas.hu és a 06-80/205-412-es számon kaphatók.

(Viszkocsil Dóra)

 

Az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. szakemberei tartottak lakossági tájékoztatót május 26-án a Klauzál Házban, a kerületben zajló csatornázási munkálatokról. A Promontor TV összefoglalóját az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

http://www.promontortv.hu/2015/06/01/lakossagi-tajekoztato-a-csatornazasi-munkalatokrol/