Ugrás a tartalomra

Lakossági segítséggel újulhat meg a Barlanglakás Emlékkiállítás

2021. április 07. szerda
A kerületünkben található Barlanglakás Emlékkiállítás egyedülálló az országban, amely bemutatja a mélyudvaros barlanglakások világát. A kiállítást 2021-ben szeretnénk megújítani, ezért arra kérjük Budafok-Tétény polgárait, osszák meg velünk a Barlanglakással kapcsolatos emlékeiket és fotóikat!
Lakossági segítséggel újulhat meg a Barlanglakás Emlékkiállítás

Néhány évtizede még több tucat ilyen, lakott barlanglakás volt Budafok-Tétény területén. Az egykori szükséglakásokat napjainkban már betömték, házakat építettek föléjük. Emlékük azonban még él a helyiek körében.

Ha ön, vagy a környezetében élők közül valaki élt még barlanglakásban és szívesen mesélne nekünk, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot Gyönki Viktóriával, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ muzeológusával, aki e-mailben és telefonon is várja a jelentkezéseket:

E-mail: gyonki.viktoria@klauzalhaz.hu
Telefon: 0620 424 9280

Az elmesélt emlékeket feljegyezzük, képeit pedig akár ki is állítjuk kiállításunkon, ily módon ön is tevékeny részese lehet annak, hogy a nagyközönség megismerhesse Budafok-Tétény történelmi emlékeit, érdekességeit. Azzal is sokat segíthet, ha jelzi számunkra, ha esetleg rendelkezik olyan tárggyal, dokumentummal, vagy gyűjteménnyel, ami helytörténeti szempontból fontos lehet.

Előre is köszönjük közreműködésüket!