Ugrás a tartalomra

Lakossági tájékoztatás a Budafoki Szomszédok Piacának érvényben lévő parkolási rendjéről

2020. november 23. hétfő
A Budafoki Szomszédok Piacán 2017-ben bevezetett parkolási rend betartására hívjuk fel ismételten a lakosság figyelmét. A parkolási rend betartása mindannyiunk érdeke, mert azt a célt szolgálja, hogy a piacon vásárlók kényelmesen intézhessék bevásárlásaikat és az ott kialakított parkolóhelyek ne P+R-ként funkcionáljanak.
Lakossági tájékoztatás a Budafoki Szomszédok Piacának érvényben lévő parkolási rendjéről
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a jogosulatlan használat megakadályozása érdekében, a karácsonyi ünnepekhez közeledve a közterület- felügyelők még fokozottabb figyelemmel ellenőrzik a parkolási rend betartását.  A tapasztalatok alapján az ünnepi időszakban különösen sokszor parkolnak olyanok, akik az autójukat a Budafoki Szomszédok Piacának parkolójában hagyva máshol vásárolnak és ezzel nehezítik a piacon vásárlók dolgát, akik így nem minden esetben találnak szabad helyet.

Az érvényben lévő parkolási rend a következő:

·    A parkolás megengedett időtartama legfeljebb 2 óra, a piac mindenkori nyitvatartási idejében:

hétfőtől péntekig 6.00 órától 18.00 óráig, szombaton 6.00 órától 14.00 óráig.

·    A parkolás megkezdését (annak óra, perc pontosságú időpontját) egyértelműen jelezni kell a szélvédő mögé elhelyezett órával vagy bármely más módon.

·    A várakozás időtartamát a közterület-felügyelők ellenőrzik, és túllépés esetén szabálysértési bírságot szabhatnak ki. Bírság szabható ki akkor is, ha a parkolás kezdeti időpontja nem állapítható meg.

·    Amennyiben a várakozás időtartamát nem parkolási órával jelzi, úgy kérjük, ezt úgy tegye, hogy a várakozás kezdő időpontja egyértelmű legyen az ellenőrzéskor.

·    A parkoló területén a KRESZ szabályai érvényesek.

·    A parkoló nem minősül őrzött parkolónak, az itt elhelyezett gépjárművekért, az abban lévő tárgyakért az Önkormányzat nem vállal felelősséget! 

 

Köszönjük együttműködésüket!

A közelgő adventi ünnepekre való tekintettel, kérjük továbbra is tartsák be a járványügyi előírásokat, vásárláskor a maszk használatával és a távolságtartással segítsék, hogy mindannyian biztonságban ünnepelhessünk.

Vigyázzanak magukra és egymásra!

Lakossági tájékoztatás a Budafoki Szomszédok Piacának érvényben lévő parkolási rendjéről