Ugrás a tartalomra

Légi kémiai szúnyoggyérítés lesz Budafok-Tétényben

2024. július 05. péntek
2024. július 8-án és 9-én, hétfőn és kedden légi kémiai szúnyoggyérítés lesz Budafok-Tétényben. Rossz idő esetén 2024. július 10. és 13. között végzi a munkát az önkormányzat által megbízott szolgáltató.
Légi kémiai szúnyoggyérítés lesz Budafok-Tétényben

A kijuttatás időpontja: 19.15–20.45 óra között, naptári napnyugta kezdete előtt másfél órával napnyugtáig.

A kijuttatás helye: Budafok-Tétény teljes területe, kivéve a természetvédelmi területeink, illetve a vonatkozó védőtávolság.

A most kimaradó területekre földi kémiai gyérítést rendelt az önkormányzat.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer vagy Aqua K-Othrine rovarirtó koncentrátum.

Kollégáink tájékoztató táblákat helyeztek ki a kerületi játszóterekre és kutyafuttatókra.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Háziállatokkal kapcsolatban javasolt intézkedések:

A szer melegvérű állatokra nem veszélyes, azonban a szabadban élő háziállatokat a gyérítés idejére érdemes zárt helyre vinni, valamint etető-, itatóedényüket lemosni, az ivóvizet kicserélni.

A témához kapcsolódó korábbi cikkeket a https://budafokteteny.hu/budafok-teteny/szunyog-gyerites menüpontra kattintva olvashatják.