Ugrás a tartalomra

A polgármester elérte: Jövő héten légi kémiai szúnyogirtás lesz a kerületben

2023. szeptember 06. szerda
Karsay Ferenc polgármester kezdeményezésére, az önkormányzat saját költségén légi kémiai szúnyogirtás lesz jövő héten a lakott területek fölött.
A polgármester elérte: Jövő héten légi kémiai szúnyogirtás lesz a kerületben

Karsay Ferenc először levelet írt a katasztrófavédelem főigazgatójának, melyben azonnali intézkedést kért a kerületben tapasztalható szúnyoginvázió miatt. A katasztrófavédelem válaszában közölte, hogy nincs kapacitásuk a légi irtás elvégzésére. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy saját költségén, egy vállalkozóval végezteti el a gyérítést.

Karsay Ferenc polgármester megkereste a környező kerületeket és településeket, melyek közül egyedül Újbuda csatlakozott a kezdeményezéshez. Az irtás 1272 hektárt érint a XXII. kerületben, és mintegy 600 hektárt Újbudán.

A légi kémiai szúnyogirtáshoz az országos tiszti főorvos adott engedélyt. A pontos időpontról és a szükséges intézkedésekről az irtás előtt 48 órával tájékoztatjuk a lakosságot online felületeinken (budafokteteny.hu, Facebook/Budafok-Tétény).

Karsay Ferenc bízik benne, hogyha a földi mellett a légi kémiai irtást is elvégzik, végre megszabadulhatunk a szúnyoginváziótól.