Ugrás a tartalomra

Legyél helyben turista!

2022. május 11. szerda
Hirdette a Pincejárat a Facebook-oldalán a május 7-i programot. Valóban minden adott volt ahhoz, hogy kiszabaduljunk egy kicsit a hétköznapok szürkeségéből, és úgy érezzük, mintha egy másik világba csöppennénk. Aki időutazásra vágyott, az sem maradt program nélkül, hiszen egyszerre 3 tematikus séta is indult ebben az évben első alkalommal.
Legyél helyben turista!

A Katona Borház Feledésbe merült pezsgő borkalandok sétája mellett borkóstoló és a Tavaszi Fesztivál nyitóeseményeinek egyikeként bemutatott Operettest várta a vendégeket.

A múltat ismerhettük meg a Barlanglakás Emlékkiállításon is, ahol az érdekes történetek mellett a kisebbeket kézműves-foglalkozás, a zenekedvelőket pedig népi kobza hangja fogadta.

Budafok múltja és jelene mutatkozott be a Magdolna udvarban, ahol nemcsak tárlatvezetés és az ARTÉR workshopja, hanem a Fekete Jenő–Horváth Mihály bluesduó koncertje is látható és hallható volt.

Aki gasztroutazásra vágyott, ellátogatott a Seybold-Garab vagy a Várszegi Pincébe, ahol különleges finomságok mellett az Oti Voice & Bass Duó és a Canarro zenélt, vagy akár a Borköltők Étterembe, ahol a fogások mellett önfeledten játszhatott a kedvelt Pincekvízen.

A Törley Pezsgőmanufaktúra és a Sauska pincesétája pillanatok alatt megtelt, de aki lemaradt róla június 4-én, a következő Pincejáraton még bepótolhatja.

Múlt és jelen, bor és kultúra elegyedett a Borváros pincelátogatásán is. Bitai Gergely 15 órakor a pincetörténelem mellett a pezsgő alapjaival ismertette meg vendégeit a 6 tételes gyöngyöző italsor segítségével. Majd a Borlovagrendi Pincében kerületünk díszpolgára, helytörténésze, valamint lovagrendünk ceremóniamestere, Garbóci László mesélt a lovagrend múltjáról, jelenéről és célkitűzéseiről.

Bár rossz időt ígértek a meteorológusok a hétvégére, mégsem kellett lemondani a kinti programokról sem. A Tangazdaság mesés szőlőültetvényén sétálhattak végig a pincelátogatás után a borászati iskola vendégei.

A Vanmocsello zenéjét pedig az 5 tételes borkóstolón részt vevők hallgathatták a BORgiorno teraszán.

Aki velünk tartott, csodás napot töltött borral, pezsgővel és számtalan színes programmal Budapest Bornegyedében, Budafokon.

Újra és visszavárjuk vendégeinket június 4-én, a következő Pincejáraton, hogy extra programokkal és új helyszínekkel fűszerezve együtt ünnepeljük majd a Kerület Napját.

Részletek: bornegyed.hu/pincejarat

Fotó: Horváth Tamás