Ugrás a tartalomra

Lezárják az Angeli úti vasúti átjárót

2021. április 06. kedd
Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy vasút fejlesztéssel kapcsolatos javítási munkák miatt 2021. április 10-én este fél 9-től április 11. hajnali háromnegyed 5-ig az Angeli úti vasúti átjáró ideiglenes lezárása szükséges.
Lezárják az Angeli úti vasúti átjárót
A Kelenföld - Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.
A fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. 2018-ban már le volt teljesen zárva az átjáró, most is hasonlóan kívánják kivitelezni a munkálatokat.
 
Főbb munkafolyamatok:
• régi vasúti pályaszerkezet bontása
• új vasúti pályaszerkezet építése
 
A fenti kivitelezési munkák megvalósításához az Angeli úti szintbeni útátjáró ideiglenes lezárása szükséges. A munkák megvalósítása a következő ütem szerint történik:
 
- 2021.04.10. 20:30 – 2021.04.11. 04:45. között Angeli úti útátjáró lezárva
 
A kizárás ideje alatt a gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetés a lezárt útátjáróban, valamint a buszközlekedés az átjáró mindkét oldalán folyamatosan biztosított lesz.
 
A közúti közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőút:
 
Barackos út – Bányalég utca – M6 felüljáró
Lezárják az Angeli úti vasúti átjárót