Ugrás a tartalomra

Lezárják az M0 autóút M1-M7 irányú, 6-os főút csomóponti lehajtóját, változik a 138-as busz útvonala június közepétől augusztus végéig

2019. június 14. péntek
Lezárják a forgalom elől június 15-től az M0 autóút és a 6-os főút csomópontjában az M0 autóút M1-M7 felé vezető útpályájának lehajtóját a NIF Zrt. beruházásában zajló felújítási munkák miatt, számolt be a BKK. Budafok-Tétény önkormányzata a lezárás és a 138-as busz terelésének összehangolását kérte a fejlesztőtől.
Lezárják az M0 autóút M1-M7 irányú, 6-os főút csomóponti lehajtóját, változik a 138-as busz útvonala június közepétől augusztus végéig

A lezárás miatt a Csepel-sziget felől érkezők a következő, M6-os autópályánál lévő csomópontban hajthatnak le az autóútról. A tervezetten augusztus végéig tartó korlátozás idején Budatétény vasútállomás felé módosított útvonalon, a megszokottnál hosszabb menetidővel közlekedik a 138-as autóbusz.

Budafok-Tétény önkormányzata nyomatékosan kérte a NIF-et, hogy az említett változásokat úgy hangolják össze, hogy a terelést az aluljáró átadása utánra időzítsék. A fejlesztő a kérést elutasította, arra hivatkozva, hogy a határidők betartása érdekében nem tudja azt teljesíteni. Így közlésük szerint június 15-én lezárja a lehajtót, a 138-as busz útvonala pedig átmenetileg módosul.

A 6-os útról az M1-M7 felé vezető felhajtót ebben a csomópontban már korábban lezárták. A korlátozás miatt a következő, M6 autópálya felé vezető lehajtó lesz használható. A 12 tonnánál könnyebb, Budapest belváros felé tartó járművek számára ajánlott terelőút az M0–M6 lehajtótól a Párhuzamos út–Nagytétényi út–Növény utca–6-os főút; a nehéz tehergépkocsik számára ajánlott terelőút az M0–M6 lehajtótól az M6 autópálya–Érd észak kihajtó–6-os főút.

Módosított útvonalon (M0 autóút–Nagytétény, Budatétény irányú kihajtó–Párhuzamos utca–Dráva utca–Minta utca–Nagytétényi út–Budatétény vasútállomás) közlekedik június 15-től várhatóan augusztus végéig a Budatétény vasútállomás (Campona) felé tartó 138-as busz, ezért nem érinti a Növény utca, a DEXTER, a Jókai Mór utca és a Lépcsős utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon az autóbuszok megállnak Barosstelep vasútállomásnál, ahol a 13-as buszcsaládra, valamint a Budatétényi sorompónál, ahol a 33-as, 114-es, 133E, 213-as, 214-es autóbuszokra nyújtanak átszállási lehetőséget – olvasható a BKK honlapján.

 

Forrás: BKK