Hírek

Lezárják a Nagytétényi úti útátjárót
A Nagytétényi úti vasúti szintbeni átjáró biztosítási berendezésének tesztüzeme miatt a Nagytétényi úti szintbeni útátjáró (Rózsakerti sorompó) ideiglenes lezárása szükséges. Az útátjáró tervezetten március 31. és április 16. között lesz lezárva, kerülni a Dózsa György úton lehet.
2019-03-28

 A Kelenföld - Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

A fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

2019. április 1-jén megindul a vonatközlekedés a Kelenföld-Százhalombatta vonalszakaszon. A Nagytétényi úti vasúti szintbeni átjáró biztosítási berendezésének (fénysorompó) tesztüzeme miatt a Nagytétényi úti szintbeni útátjáró (Rózsakerti sorompó) ideiglenes lezárása szükséges. A tesztüzem megvalósítása tervezetten a következő ütemezés szerint történik:

2019.03.31. 12:00 – 2019.04.16. 09:00 között a Nagytétényi úti útátjáró (Rózsakerti sorompó) lezárva, kerülőút a Dózsa György úton.

A tesztüzem ideje alatt az átkelés a lezárt útátjáróban a gyalogos és kerékpáros forgalom számára szigorúan tilos és balesetveszélyes.

A gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetése, valamint közúti közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőút:

 A lezárás ideje alatt türelmüket és megértésüket köszönjük.

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező konzorcium által működtetett panasz@vhid.hu e-mail címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámra várják!

 

Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.